Ексклюзиви
четвер, 30 листопада 2017 13:21

Луценко назвав провокацією дії детективів НАБУ

Луценко назвав провокацією дії детективів НАБУ
Фото: УНІАН

У справі НАБУ щодо виявлення корупціонерів у Державній міграційній службі не було позову від постраждалої сторони. Працівники бюро провокували чиновників ДМС на отримання хабара, щоб задокументувати відповідні факти.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу.

"Однією з проблем є те, що заявника у справі нема. Нема людини, яка потерпає від корупції і заявляє про це у правоохоронний орган. Є лише інформація. Далі НАБУ, як і належить, проводить спробу вивчити ситуацію і знайти корумпованих чиновників", - сказав генпрокурор.

Луценко повідомив, що працівники НАБУ діяли за трьома епізодами. За першими двома розвитку не було.

"У третьому епізоді працівники НАБУ запропонували цій працівниці ДМС легалізувати іранського громадянина. Не отримали від неї сигналів. Але вчора вийшли і пробували дати їй 15 тисяч доларів, при чому були затримані... На моє переконання, працівники правоохоронних органів не мають права пропонувати державному чиновнику прийняти завідомо незаконне рішення і очікувати, яку суму він назве. Це чиста провокація", - пояснив Луценко.

"Думаю, ніхто не хотів би, щоб у нашій країні місяцями агенти намагалися видавити через секс, горілку, наркотики ті чи інші слова... Ми це питання обговорили і знайшли спільне розуміння з директором НАБУ Ситником і керівником САП Холодницьким", - зазначив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детективів садити не будуть - Ситник після зустрічі з Луценком

29 листопада СБУ та ГПУ провели обшуки у працівників НАБУ. Затримали "агента НАБУ" нібито під час спроби передачі хабаря першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

У НАБУ повідомили, що під час затримання працівника НАБУ Генеральна прокуратура та Служба безпеки України зірвали спецоперацію з викриття хабарників у Державній міграційній службі України.

Пімахова подала заяву до СБУ. Розповіла, що чоловік на ім'я Сергій Боярський пропонував їй хабар, від якого вона нібито відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав провокацією дії детективів НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути