Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 11:27

Луценко назвав головних спонсорів нової коаліції

Луценко назвав головних спонсорів нової коаліції
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прогнозує, що спонсорами нової коаліції, яку буде створено після дострокових парламентських виборів, стануть бізнесмени Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов та Ігор Коломойський.

Про це Луценко заявив у Львові під час круглого столу з політологами та журналістами, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

На його думку, після дострокових парламентських виборів складеться коаліція пропрезидентських сил – "Нашої України" та УНП, Партії регіонів і Блоку Литвина.

"Спонсорами політичних сил, які хочуть перевиборів, є фінансова коаліція "ФАК" – Фірташа, Ахметова та Коломойського", - вважає Луценко.

"Перші двоє, не приховуючи, підтримують та фінансують Партію Регіонів і Блок Литвина, а пан Коломойський – "Нашу Україну", а також, наскільки мені відомо, "Свободу" та УНП. Це і є відповідь на запитання, чому здійснюються такі різкі рухи. Вони хочуть отримати всю повноту виконавчої влади, в тому числі і владу прем"єра", - додав він.

За словами Луценка, такий погляд "багато чого пояснює з темної історії про нібито відставку" глави секретаріату президента Віктора Балоги.

"Бо пану Коломойському, який контролює "Нашу Україну" із її не надто вражаючим потенційним результатом на наступних виборах, потрібно мати доступ до прийняття рішень не просто "Нашою Україною", а секретаріатом президента. Саме тому "Наша Україна" сьогодні приймає рішення про відмову союзу з "ЄЦ"ом та про відмову взяти пана Балогу у свої списки", - зазначив він.

Луценко також наголосив, що "на цей момент його руками (Балоги) усувають активістів із "Нашої України" від політичної діяльності та від прийняття важливих рішень".

"Хто у них сьогодні кандидат на його посаду – не знаю і мене це цікавить мало, але я впевнений, що група "ФАК" об"єднується для організації виборів під свої економічні та бізнесові інтереси", - сказав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав головних спонсорів нової коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути