понеділок, 14 лютого 2011 14:02

Луценко каже, що життя у в'язниці чесніше, ніж на волі

Луценко каже, що життя у в'язниці чесніше, ніж на волі

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сидить у камері площею 9 квадратних метрів.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Умови утримання стандартні - камера площею 9 квадратних метрів на трьох, залізні нари. Цегляний стіл, цегельний стілець, цементну підлогу. Умивальник і відхоже місце початку минулого століття. Є телевізор, кип'ятильник, електролампа. Єдина прикраса - сторінка з "Дзеркала тижня" із зображенням Діда Мороза за гратами і написом "Не питай, по кому дзвонять новорічні дзвіночки", - розповів екс-чиновник.

"Ніяких привілеїв я не просив. В армії свого часу я служив, так що особливих проблем побутового характеру не відчуваю. Звичайно, гостро відчувається відірваність від сім'ї. Рятують книги. Днями перечитав "Фієсту" улюбленого Хемінгуея. Там є дуже хороші рядки: "Не падай духом. Ніколи не падай духом. Секрет мого успіху. Ніколи не падаю духом. Ніколи не падаю духом на людях", - додав він.

За словами Луценка, життя у в'язниці набагато чесніше, ніж на волі.

"Тут є і злодії, і хабарники, і грабіжники. Але ніхто не просторікує про наведення порядку в ім'я побудови нової країни для людей так, як це роблять нинішні мегавори, хабарники та грабіжники при владі".

Відповідаючи на питання, чи зустрічається він з іншими екс-чиновниками Луценко відповів: "Щоденні годинні прогулянки проводяться тільки в компанії співкамерників. Так що цей час фізкультури, а не спілкування"

За словами екс-міністра, зять голови Верховного суду Василя Онопенка Євген Корнійчук "утримується в камері на нашому поверсі".

"Передавав йому прочитані книги. Макаренко, з яким у мене під час служби склалися дружні відносини, на жаль, не бачив. А перестукуватися не навчився. Шкода - він сильна, цікава і порядна людина", - резюмував екс-чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Луценко каже, що життя у в'язниці чесніше, ніж на волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути