середа, 26 січня 2011 18:49

Генпрокуратура завела на Луценка ще одну справу

Генпрокуратура завела на Луценка ще одну справу

Генеральна прокуратура порушила третю кримінальну справу проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомив його адвокат Ігор Фомін.

"Учора на Борисоглібській у Головному слідчому управлінні ГПУ Юрію Віталійовичу спробували зачитати постанову про порушення нової кримінальної справи", - розповів захисник.

"Екс-міністр нібито порушив постанову Кабміну від 2008 року про обмеження витрат в держструктурах у зв'язку з кризою. Мова йде про святкування Дня міліції в палаці "Україна", на якому був присутній президент, вручав нагороди співробітникам. Не знаю поки точну суму збитку - схоже, Луценку хочуть "пришити" у збитки державі навіть вартість кожної врученої медалі", - додав він

За словами адвоката, екс-міністр перед тим, як йому почали зачитувати нове звинувачення, написав заяву слідчому, що хоче переговорити без свідків зі своїм адвокатом.

Однак це прохання слідчий Войченко відкинув і продовжив читати постанову під відеофіксацію.

Тоді адвокат Луценка на знак протесту вийшов з кабінету, що там далі відбувалося - невідомо.

У свою чергу, начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко заявляє, що жодних порушень не було. Він пояснив, що бесіди тет-а-тет адвоката з обвинуваченим можливі тільки перед першим допитом, а потім - виключно з дозволу слідчого в СІЗО, а не в кабінеті.

Раніше Генпрокуратура порушила низку кримінальних справ проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Колишнього міністра звинувачують за статтею "зловживання службовим становищем", йому загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Сам Луценко вважає себе політичним в'язнем.

"Я, як і інші політв'язні, - військовополонені криміналу, що захопив владу в Україні. Їхня мета – знищення політопонентів і встановлення атмосфери страху задля безперешкодного пограбування країни та народу", - написав він у своєму листі з Лук'янівського СІЗО.

Газета по-київськи

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура завела на Луценка ще одну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути