неділя, 26 грудня 2010 13:27

Луценка затримали на очах у його сина

Луценка затримали на очах у його сина

У неділю близько 13 години був затриманий колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Про це повідомив його помічник, передзвонивши з телефона Луценка після затримання.

За його словами затримання відбулося біля квартири Луценка на вулиці Старонаводницькій в Печерському районі Києва.

"Приїхав представник прокуратури та в присутності співробітників СБУ затримав Луценка, як він сказав, у зв'язку з інкримінованими йому статями", - зазначив помічник політика.

Він додав, що Луценко віддав йому телефон, аби той зв'язався з журналістами, щоб повідомити цю новину.

За словами помічника, після затримання Луценка посадили в автомобіль та відвезли, однак він не знає куди саме.

Свідком затримання Луценка був його син. Він розповів про наступне: "Батько вийшов з будинку прогулятися разом із собакою. Коли він зайшов за ріг будинку, де не знімають камери спостереження, з мікроавтобусу вискочили співробітники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ. Затримавши батька, вони посадили його в мікроавтобус та відвезли. Куди саме мені невідомо".

Як повідомлялося, Генпрокуратура завершила досудове слідство за обвинуваченням Луценка та його водія Леоніда Приступлюка в розтраті бюджетних коштів.

Екс-міністру пред'явлено звинувачення за ч.5 ст.191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура інкримінує Луценку привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тис. грн пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

20 грудня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що після завершення досудового слідства Луценко так і не приступив до ознайомлення з матеріалами справи. Генпрокуратура запропонувала йому негайно розпочати ознайомлення з цими матеріалами, в іншому випадку йому буде змінений запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Луценка затримали на очах у його сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

136

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути