Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 11:46

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценка вивезли з СІЗО без попередження і "нишком" - "Народна самооборона"

Луценка вивезли з СІЗО без попередження і "нишком" - "Народна самооборона"
Юрія Луценка перевели в колонію нишком. Фото: promptnews.info

У "Народної самооборони" поки що немає точної інформації про те, в яких умовах і з ким відбуватиме ув'язнення екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За словами керівника прес-служби партії Лариси Сарган, Луценка вивезли з СІЗО нишком. Про це вона розповіла у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка не виключає провокацій проти нього у колонії

"Луценка вивозили без попередження, що називається "втіхаря". Зараз чекаємо на дружину і будемо вирішувати, які подальші дії. Треба знати, чи зможуть її допускати до нього, бо доступ в СІЗО вона як захисник мала щоденно. А там звісно вона не зможе його відвідувати кожен день", - розповіла вона.

Відповідаючи на питання про те, чи змогли близькі передати Луценко якісь речі, Сарган зазначила: "Сумка була готова, бо було зрозуміло, що після винесення вироку його у будь-який момент могли відправити. Але оскільки 21 серпня ми встигли подати апеляцію від імені Юрія Віталійовича, то ми сподівалися, що це якось затримає його переведення в колонію. Вони вважають, що його не потрібно тримати в СІЗО. Зараз взагалі з'явилась інформація, що Андрушко з Пенітенціарної служби сказав, що можливо його навіть на апеляцію не привезуть. Мотивуючи тим, що це далеко і незручно. Хоча Луценко у своїй апеляції написав, що вимагає особистої присутності в Апеляційному суді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістам показали камеру для Юрія Луценка в Менській колонії

Також у "Народній самообороні" здивовані, що висвітлювати перевезення Луценка запросили тільки журналістів одного сайту. Проте сподіваються, що Луценку забезпечать прийнятні умови перебування у колонії.

"Зважаючи, що видання, яке опублікувало фото, є рупором Пенітенціарної служби, що вони єдині були присутні, то сподіваємось, що фотографії камери Юрія Віталійовича правдиві. Що для екс-міністра зроблять якісь більш прийнятні умови", - додала вона.

Нагадаємо, раніше в інтернеті з'явились фотографії камери у Менській колонії, в яку начебто мають поселити Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Луценка вивезли з СІЗО без попередження і "нишком" - "Народна самооборона"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути