Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2012 19:20

Спецтема: Луценко за ґратами

Журналістам показали камеру для Юрія Луценка в Менській колонії
14

Фото: ФОТО УНН

У Менській колонії в Чернігівській області готують місце для колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, якого за повідомленням Державної пенітенціарної служби повинні етапувати в Чернігівську область вже через кілька днів.

Ексклюзивні фото УНН зміг зробити, отримавши дозвіл ДПТС у відповідь на запит про можливість ознайомитися з умовами майбутнього перебування Луценка в місцях позбавлення волі.

Колонія була сформована ще в 1981 році, спочатку в ній містилися звичайні в'язні. У середині 90-х керівництво Пенітенціарної служби вирішило перепрофілювати її під ув'язнених, які працювали в органах МВС. Менська колонія - звичайна зона, хоча кімнати, де живуть засуджені, більше нагадують армійські казарми, а не тюремні камери.

Слід зазначити, що в колонії розміщають не тільки колишніх міліціонерів, але й інших силовиків - податківців, прикордонників, співробітників СБУ та МНС, внутрішніх військ. Туди ж потрапить суддя-"колядник" Ігор Зварич і деякі члени так званої "банди Гончарова" - працівники міліції, які викрадали людей, щоб отримати за них викуп.

Екс-міністра помістять в блочне приміщення, де передбачена спальна кімната, вітальня, кухня, майстерня для роботи, окрема кімната для зберігання речей, а також душова кімната.

Як зазначив у коментарі УНН помічник голови Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко, спальна кімната - більше 35 м кв, розрахована на шість чоловік.

З Луценком будуть проживати ще троє чи четверо ув'язнених.

Це кімната для відпочинку, де ув'язнені можуть зіграти в шахи, почитати періодику або подивитися телевізор.

На території колонії є автомайстерня і кілька розрізнення цехів, і як тільки Луценко потрапить на зону, йому, ймовірно, запропонують попрацювати, наприклад, за цією швейною машинкою. Хоча екс-міністр може відмовитися і не працювати взагалі.

Як відомо, 27 лютого Печерський райсуд Києва визнав винним екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в скоєнні посадових злочинів і засудив до 4 років тюремного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам показали камеру для Юрія Луценка в Менській колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути