четвер, 04 грудня 2008 09:39

Льовочкін вмовляє Януковича не об"єднуватися з Тимошенко - ЗМІ

Льовочкін вмовляє Януковича не об"єднуватися з Тимошенко - ЗМІ

У четвер у парламенті, швидше за все, не буде оголошено про створення коаліції й обрано спікера, а ці рішення відкладуться до вівторка, 9 грудня.

"Просто ще не дійшли остаточних домовленостей. Звичайні робочі моменти. Нічого страшного не відбувається – переговори тривають", - сказало джерело в керівництві Партії регіонів газеті "Сегодня".

За даними видання, причина затримки – протидія коаліції з боку групи "регіоналов" на чолі із Сергієм Льовочкіним, який має великий вплив на лідера ПР Віктора Януковича і, за деякими даними, тісні зв"язки зі співвласником компанії "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем.

"Янукович поки ще остаточно добро не дав. Нова вирішальна дата – вівторок", - сказав один із учасників переговорів.

Раніше у ЗМІ з"явилася інформація про те, що переговори між ПР і БЮТ про створення нової коаліції близькі до завершення, і найбільш ймовірний варіант їхньої співпраці: Юлія Тимошенко залишається прем"єром, Янукович стає спікером, а усі віце-прем"єрські посади (або майже усі), а також міністерства економічного блоку уряду відходять до регіоналів, інші міністерські посади діляться 50 на 50.

Між тим, за словами політолога Вадима Карасьова, який працює на секретаріат президента, СП не перешкоджає і не збирається перешкоджати створенню коаліції ПР і БЮТ. "Нехай спочатку вона відбудеться – надто бютівці й регіонали різні. А якщо й утворять, то нехай покажуть, що вони зможуть разом працювати", - каже він.

"Насправді ми побачимо, як регіонали і Юля, працюючи разом в уряді, будуть пожирати одне одного. Ось дивіться, що регіонали погодяться з роллю чистильника стаєнь, коли відповідальність за невдачу у виході з економічної кризи буде лежати на них, а лаври у випадку успіху дістануться Юлі", - додає Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкін вмовляє Януковича не об"єднуватися з Тимошенко - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути