Ексклюзиви
неділя, 07 серпня 2011 13:11

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лондон висловив занепокоєння арештом Тимошенко

Лондон висловив занепокоєння арештом Тимошенко

Міністерство закордонних справ Великої Британії стурбоване арештом екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко і закликає Україну дотримуватися всіх правових норм щодо неї.

У повідомленні відомства наведене висловлювання заступника глави МЗС Великої Британії Алістера Берта.

"Я був дуже стурбований ситуацією із затриманням українського опозиційного політика Юлії Тимошенко 5 серпня", - зазначив він.

У МЗС підкреслили, що Велика Британія разом з ЄС та міжнародними партнерами продовжуватиме стежити за судовим процесом над Тимошенко, а також над справами проти низки колишніх міністрів її уряду і посадових осіб.

"Я закликаю українську владу дотримуватися найвищих демократичних стандартів, в тому числі що стосуються дотримання прав людини, закону і забезпечення незалежного, прозорого і справедливого судового процесу. Вони - передумови для більш близькою інтеграції України з Євросоюзом", - підсумував заступник глави МЗС Великої Британії.

Нагадаємо, раніше стурбованість арештом США висловив уряд США.

Крім того, МЗС Росії закликало Україну забезпечити неупереджений суд Тимошенко, підтвердивши законність підписання "газових" угод.

Президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс заявив, що арештом Тимошенко Україна на "на один крок наблизилася до радянського стилю авторитаризму".

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек, коментуючи арешт Тимошенко, закликав Україну дотримуватися принципів і спільних цінностей, що визначають відносини Києва і Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «Лондон висловив занепокоєння арештом Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути