Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 09:20

Литвин вже бачить себе в кріслі спікера

Литвин вже бачить себе в кріслі спікера
Народний депутат Володимир Литвин вважає створення нової парламентської коаліції у складі фракцій його блоку, а також Блоку Юлії Тимошенко та НУ-НС найбільш оптимальним для країни. Про це він заявив в ефірі Рівненської облдержтелерадіокомпанії.

На думку Литвина, "бютівці" вже знайшли певне взаєморозуміння з "Нашою Україною", проте для остаточного оформлення такої коаліції потрібне рішення Президента Віктора Ющенка".

Щодо фракції Блоку Литвина, то, за словами її керівника, вона готова створити коаліцію саме в такому форматі.

Литвин пояснив це тим, що в народі були величезні надії на поліпшення життя після "помаранчевої" революції, проте вони не здійснилися. Тому, на його думку, слід докласти усіх зусиль, щоб виправдати ці надії, щоб "Українська держава стверджувалася, щоб Україна була українською та могутньою державою".

На питання про те, якими будуть його перші кроки у разі обрання головою Верховної Ради, Литвин відповів, що спочатку слід розблоковувати роботу парламенту, а згодом ухвалити такі закони, які б допомогли людям насамперед зберегти робочі місця і зарплату. За його словами, слід розширювати будівництво і діяльність агропромислового комплексу.

Як повідомляв ForUm, 8 жовтня Президент України Ющенко оголосив про припинення повноважень Верховної Ради України 6-го скликання і про проведення позачергових виборів.

9 жовтня Ющенка підписав відповідний Указ і призначив на 7 грудня 2008 року позачергові вибори.

20 жовтня Президент дав народним депутатам декілька робочих днів, підписавши Указ про відновлення роботи Верховної Ради України VI скликання.

26 листопада прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко востаннє запропонувала Президентові Віктору Ющенку та лідерові однойменного блоку Володимиру Литвину ухвалити остаточне рішення про створення демократичної коаліції. Якщо цього не відбудеться, прем"єр залишає за собою право вести переговори про створення парламентської більшості з Партією регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Литвин вже бачить себе в кріслі спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути