Ексклюзиви
понеділок, 20 грудня 2010 16:38

Литвин зараз влаштовує Януковича — експерт про відставку спікера

Литвин зараз влаштовує Януковича — експерт про відставку спікера

Політолог Віталій Бала не бачить політичного сенсу у вимозі "бютівців" відправити у відставку спікера парламенту Володимира Литвина.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"З точки зору понервувати Литвина, може, це і виправдано, щоб він був у такому підвішеному стані. Але у Партії регіонів немає потреби відправляти його у відставку. Тим більше, в контексті повернення до Конституції 1996 року. В такі ігри можна було б гратися до того, як Конституційний суд вирішив поміняти конституційний лад у країні", - зауважив експерт.

"В даному контексті з точки зору досягнення результату елемент невиправданий. Можливо, там є хтось, хто хотів би стати спікером. Але я не бачу сенсу змінювати його в цьому парламенті. В майбутньому такий варіант можна буде зробити", - наголосив Бага.

За його словами, президент Віктор Янукович може використовувати спікера, щоб убезпечити себе від наслідків негативних подій.

Політолог впевнений, що подальша політична доля Литвина напряму залежить від настрою Януковича.

"Литвин зараз влаштовує президента. Це – голова, що говорить. У владі є потреба у спікерах. А він може відстоювати певні позиції, робити вигляд, що є плюралізм думок. Тому в них в цьому плані все в порядку", - додав Бала.

Як повідомлялося, парламентська фракція БЮТ-Батьківщина на засіданні погоджувальної ради в понеділок у Києві оприлюднила свої вимоги у зв'язку з подіями, що відбулися у Верховній Раді.

Серед вимог - відставка Литвина, оскільки, на їхню думку, бійка 16 грудня не могла статися "без сприяння Литвина і підлеглих йому служб Верховної Ради".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Литвин зараз влаштовує Януковича — експерт про відставку спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути