Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2009 13:05

Литвин просить Тимошенко не піаритися на трагедії в Дніпропетровську

Литвин просить Тимошенко не піаритися на трагедії в Дніпропетровську
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин закликає припинити "політичні ігрища" навколо теми грального бізнесу і трагедії, пов"язаної із загибеллю людей в залі ігрових автоматів до Дніпропетровська.

Про це він сказав в інтерв"ю журналістам в п"ятницю, відповідаючи на питання про те, чи готовий парламент приступити до невідкладного розгляду законопроекту, запропонованого Кабінетом міністрів про заборону розміщення в населених пунктах гральних закладів.

Литвин підкреслив, що хотів би побажати Кабінету міністрів, щоб окрім пропозицій з цього питання він ще й провів роботу з дисциплінування фракції пропрем"єрської політичної сили з тим, щоб два законопроекти, які стосуються регулювання питання у сфері грального бізнесу, не переносились з одного пленарного тижня на інший.

Спікер відзначив, що люди, які зацікавлені в тому, щоб це рішення не ухвалювалося, представлені в тому числі і в пропрем"єрській фракції.

За його словами, в один із законопроектів, що стосується грального бізнесу і підготовлений до другого читання, внесено більше 500 поправок. Проте, повідомив Литвин, на засіданні погоджувальної ради була досягнута домовленість, що даний законопроект буде винесений на голосування без розгляду поправок, але депутати його підтримувати не будуть, щоб дати можливість парламенту розглянути і ухвалити другий законопроект про заборону розміщення в населених пунктах гральних закладів.

"Я переконаний, що тут потрібно припинити політичні ігрища навколо цього питання, навколо трагедії, а ухвалити цей закон", - сказав Литвин.

За його словами, результати голосування за закон про заборону розміщення гральних закладів в населених пунктах необхідно оприлюднити для того, щоб не було спекуляцій навколо цієї проблеми.

Як повідомлялося, вночі 7 травня в Дніпропетровську в залі ігрових автоматів сталася пожежа. Загинули 9 людей, зокрема 3 співробітники закладу, 11 постраждалих госпіталізовані.

Пізніше цього ж дня уряд затвердив законопроект, яким забороняється розміщення гральних закладів в населених пунктах. Пропонується, щоб законопроект набув чинності з 1 січня 2010 року, а за порушення його норм стягувати штраф у розмірі 1,7 млн грн.

За словами прем"єра Юлії Тимошенко, уряд проситиме парламент розглянути цей законопроект у невідкладному порядку, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Литвин просить Тимошенко не піаритися на трагедії в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути