пʼятниця, 11 березня 2011 18:41

Литвин попросив партію Ющенка не кидатися слиною

Литвин попросив партію Ющенка не кидатися слиною

Нову систему для голосування "Рада-3" можна впровадити уже наступного тижня.

Про це сьогодні сказав на прес-конференції у Яремчі Івано-Франківської області голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Коментуючи заяву партійної групи "Наша Україна" про наміри ініціювати відставку голови парламенту, якщо він терміново не введе у дію модернізовану систему голосування, спікер заявив: "До цієї проблеми можна було б не звертатися з огляду на те, що я не сприймаю ніяких ультиматумів. Я лише тішу себе надією, що автори цієї заяви з'являться нарешті у сесійній залі Верховної Ради і будуть виконувати свої прямі обов'язки і повноваження. Мені набридли ці викиди слини".

Він зауважив, що "ці люди і представники цієї політичної сили запізнилися на три роки - ця система буде введена. Я таки за них їх роботу виконаю".

Проблема в єдиному, чи вводити цю систему розпорядженням голови Верховної Ради чи постановою.

"Мені простіше підписати розпорядження. За постанову треба голосувати у сесійній залі. Якщо потрібна постанова, у понеділок вона буде внесена на розгляд", - сказав Литвин.

Потрібен ще день, щоб навчити депутатів користуватися цією системою. Литвин не розуміє, чому депутати перейнялися цією проблемою лише зараз. А головне, каже, не розуміє, чому депутати не ходять на роботу до Верховної Ради, де отримують зарплатню.

Система "Рада-3" передбачає, що голосування депутат починає з натиснення сенсорної клавіші, утримуючи яку, він повинен натиснути кнопку "За", "Проти" або "Утримався". Передбачається, що якщо протягом 11 відведених для голосування секунд парламентарій відпустить одну з кнопок, його голос не зарахується. Вартість нової системи склала 461 тисячу гривень.

Зараз ви читаєте новину «Литвин попросив партію Ющенка не кидатися слиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути