середа, 04 липня 2012 15:51

Литвин після "медичної процедури" пообіцяв не підписувати мовний законопроект

Литвин після "медичної процедури" пообіцяв не підписувати мовний законопроект
Справа з Литвиним загадкова, кажуть в опозиції. Фото: nikcity.com

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин пообіцяв керівникам об'єднаної опозиції не підписувати законопроект про основи державної мовної політики.

Про це сьогодні на прес-конференції заявили лідер "Фронту змін"Арсеній Яценюк та віце-спікер парламенту Микола Томенко.

"Ми як керівники об'єднаної опозиції сьогодні вранці приїхали до Володимира Литвина в його кабінет. Він якраз приймав медичну процедуру. Після неї прийняв нас. Ми прийшли з єдиною вимогою - вчорашнє голосування є неконституційним і незаконним. Литвин як чинний голова парламенту не має право його підписувати. Ми вимагали публічної заяви, що цього не буде зроблено. У присутності п'ятьох керівників опозиції Володимир Литвин заявив, що не підпише цей акт за жодних обставин,"- сказав Яценюк.

За його словами, що сьогодні прес-служба Народної партії оприлюднить заяву Литвина. Сам Литвин з офіційною заявою виступить на підсумковій прес-конференції завтра вранці, уточнив Яценюк.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Яценюк хотів вечеряти в "Макдональдсі", а Кличко говорив українською

У свою чергу, Томенко зауважив, що процедура відкликання Литвина з посади спікера є специфічною. Він розповів, що Рада має прийняти рішення таємним голосуванням шляхом видачі бюлетенів, причому голосування вважається таким, що відбулося, якщо бюлетені для голосування одержали дві третини депутатів, тобто більшість, а "за" мають проголосувати 226 нардепів.

"Справа з Литвиним загадкова. Приємно, що він сьогодні зайняв патріотичну державницьку позицію. Якби він зайняв її у попередні два роки, можливо, у нас була би інша країна", - вважає Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Литвин після "медичної процедури" пообіцяв не підписувати мовний законопроект ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути