вівторок, 03 квітня 2012 16:51

Литвин переконаний, що застосування адмінресурсу на виборах неможливе

Литвин переконаний, що застосування адмінресурсу на виборах неможливе
Володимиру Литвину не подобається намагання опозиції розділити країну. Фото: ukr.obozrevatel.com

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо зазначив, що не поділяє прогнозів щодо можливості використання адмінресурсу для фальсифікації результатів парламентських виборів.

За його словами, представники як влади, так і опозиції вважають це нереальним, повідомляє прес-служба ВР.

"Я не поділяю острахи і нагнітання щодо можливості використання адмінресурсу для фальсифікації результатів виборів, - сказав Литвин. - Головне - щоб влада не заважала людям зробити свій вибір".

Керівник парламенту також наголосив, що використання адмінресурсу неможливо і з огляду на присутність у виборчих комісіях представників різних політичних партій. Крім того, за його словами, відповідно до законодавства всі виборчі матеріали - документи і бюлетені, -  підлягають довічному зберіганню. "Людина, знаючи те, що можуть перевірити і перерахувати, десять разів подумає, чи робити їй неналежний крок", - сказав Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко налякав кримінальною відповідальністю за фальсифікацію виборів

Водночас він заявив, що його "дуже хвилює ситуація, яка може скластися перед виборами, коли намагатимуться розділити країну". За його словами, заклики "хто не з нами, той з владою" можуть призвести до негативних наслідків. "Жодних відтінків, лише чорне та біле, а це конфлікт. Цього допустити не можна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: можливі фальсифікації на виборах до Верховної Ради - міф

У цьому контексті Литвин закликав до започаткування діалогу у парламенті. За його словами, Верховна Рада - це "найбільш потужна площадка і найкращі можливості", і її не потрібно руйнувати, оскільки з парламентської трибуни депутати "звертатимуться до народу, декларуватимуть свою лінію, даватимуть свої оцінки, критикуватимуть". "Але потрібно ще й працювати", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин переконаний, що застосування адмінресурсу на виборах неможливе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути