вівторок, 28 липня 2009 11:59

Литвин передумав летіти в США через Пукача?

Литвин передумав летіти в США через Пукача?

Голова Верховної Ради Володимир Литвин скасував свій візит до США. Про це "Українській правді" повідомили джерела у Вашингтоні.

За їх інформацією, візит, запланований на 28 липня, був скасований через два дні після арешту в Україні генерала Олексія Пукача.

У Вашингтоні на Литвина, який мав прибути чартерним рейсом, чекали серед іншого зустрічі з американськими високопосадовцями, вечеря та обід з навколополітичною елітою та публічний виступ у Центрі Американського Прогресу.

Серед організаторів візиту Литвина значиться лобістська компанія "Марінер Груп".

У Вашингтоні не здивувались зміні планів українського високопосадовця.

"Це вже не вперше, коли Володимир Литвин скасовує в терміновому порядку свій візит до Вашингтона", - сказав "Українській правді" експерт Фонду Маршала Девід Креймер.

Він серед інших експертів був запрошений взяти участь у дискусії під назвою "Криза в Україні", яку в терміновому порядку довелось організовувати Центру Американського Прогресу в замін виступу Литвина.

Два місяці тому Литвин скасував свій візит, за даними достовірних джерел, через те, що для зустрічі з ним не знайшла часу спікер Палати представників Американського Конгресу Ненсі Пелозі.

Цікавим співпадінням назвала скасування візиту голова відділу Європи та Євразії Національного Фонду за демократію Надія Дюк, яка була запрошена на низку заходів, пов"язаних з візитом спікера Верховної Ради.

"Багато з нас пам"ятають, як в Інституті Карнегі під час публічного виступу декілька років тому Володимира Литвина питали про його відношення до вбивства Георгія Гонгадзе і як він тоді уникав конкретної відповіді", - зауважила вона.

У свою чергу прес-секретар Литвина Ольга Чорна заявила "Українській правді", що його візит до Вашингтона офіційно не планувався.

"Така поїздка обговорювалася на рівні можливостей, у вузькому колі, але остаточного планування так і не було", - розповіла Чорна. "Ситуація в країні вимагає більше уваги, ніж візити закордон", - додала вона.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Литвин передумав летіти в США через Пукача?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути