четвер, 23 липня 2009 15:31

Тема з Пукачем може бути розіграна проти Литвина?

Тема з Пукачем може бути розіграна проти Литвина?
Справу головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача спробують використати в політичних цілях на виборах президента країни, проте, це не буде ефективним, вважають експерти.

На прес-конференції в четвер, коментуючи затримання генерала Пукача і можливість використання цієї справи в політичних цілях під час виборів президента в спробі підвищити рейтинг кандидата Віктора Ющенка, політолог Володимир Фесенко підкреслив, що така спроба, можливо, буде зроблена.

"На це прозоро натякає в своїй заяві майор Мельниченко, де він безпосередньо пов"язав передвиборчі інтереси Віктора Ющенка зі справою Пукача і справою Гонгадзе (загиблий журналіст Георгій Гонгадзе)", - сказав політолог.

"Отже така спроба може бути. Проте я скептично ставлюся до можливості ефективного використання цієї теми в передвиборній гонці", - сказав експерт.

За словами Фесенка, неефективність використання цієї справи під час виборчої кампанії, пов"язано з тим, що "це не просто вчорашня, це позавчорашня політична справа, яка вже практично не актуально, або мало актуально для сучасного українського суспільства".

Крім того, за його словами, пересічних українських громадян зараз більше хвилює криза, сучаснк соціальне положення і вони вже забули про справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

В той же час, Фесенко не виключив, що ця тема може бути розіграна проти нинішнього голови Верховної Ради Володимира Литвина.

"Або, щоб тримати Литвина на короткому повідку, або, приносячи Литвина в жертву, зруйнувати коаліцію і спровокувати ситуацію майбутніх дострокових виборів", - вважає Фесенко.

Експерт не виключив і спроб "розіграти велику політичну справу". Зокрема, на підставі свідчень генерала Пукача заарештувати екс-президента України Леоніда Кучму.

"Ось це було б набагато більш резонансно, тоді можна буде сказати: я вам обіцяв на Майдані, що бандити сидітимуть у в"язницях", - сказав Фесенко.

В той же час, на думку політолога, "Пукач - це дрібний бандит для абсолютної більшості населення, а Кучма - це великий бандит".

Разом з тим експерт підкреслив, що довести причетність Кучми до вбивства журналіста Гонгадзе і його зв"язок з цією справою "буде дуже складно, тому що ключові елементи цього ланцюжка - Кравченко і Фере - вже на іншому світі" (колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, який покінчив життя самогубством і екс-керівник апарату МВС Едуард Фере, який помер наприкінці червня після 6 років перебування в комі).

"У мене дуже скептичне ставлення до можливості ефективного використання цієї теми, щоб комусь різко підняти рейтинг... але спроби можуть бути", - сказав Фесенко.

У свою чергу політолог Андрій Єрмолаєв підкреслив, що повністю згоден з такою позицією свого колеги.

За його словами, справа Пукача політизуватиметься з погляду використання владою тези: ми розслідували і довели, і ім"я журналіста захищене.

Разом з тим, Єрмолаєв відзначив, що і журналіст, і сам генерал Пукач "виявилися елементами боротьби за владу".

"Якщо шукати замовників на Гонгадзе, то потрібно шукати замовників на спецоперацію по зміні влади в Україні", - сказав експерт, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тема з Пукачем може бути розіграна проти Литвина?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути