четвер, 23 липня 2009 12:29

Литвин розраховує на об"єктивність у справі Пукача

Литвин розраховує на об"єктивність у справі Пукача

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сподівається, що слідство у справі екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача, обвинуваченого в причетності до вбивства журналістам Георгія Гонгадзе, буде об"єктивним і всебічним.

"Я, як і всі, зацікавлений у тому, щоб істина в цій справі була встановлена. Але тільки не "істина під політичний момент", як це вже не раз було в українській практиці. Сподіваюся, що слідство буде об"єктивним і всебічним", - сказав він в інтерв"ю "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Гонгадзе зник в Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста. Ще один обвинувачений - Пукач - був затриманий 21 липня 2009 року в Житомирській області спільними зусиллями ГПУ і СБУ.

Замовники вбивства до цих пір не встановлені, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Литвин розраховує на об"єктивність у справі Пукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути