понеділок, 18 січня 2010 10:22

Литвин організував найменш ефективну виборчу кампанію

Литвин організував найменш ефективну виборчу кампанію

Лідерами за витратами на свою виборчу кампанію стали Віктор Янукович і Юлія Тимошенко. Кожен з них витратив по $ 200 млн. Однак найбільші витрати в розрахунку на один голос виборця поніс Володимир Литвин.

Загальна вартість нинішньої виборчої кампанії, за оцінкою Комітету виборців України, за підсумками першого туру складає близько $ 800 млн. Причому половина цієї суми припадає на двох фаворитів перегонів - Юлію Тимошенко і Віктора Януковича.

За ними за масштабами витрат слідують Арсеній Яценюк ($ 125 млн), Сергій Тігіпко ($ 100 млн) та Володимир Литвин ($ 90 млн).

У розрахунку на одного виборця більше за інших кандидатів витратив Литвин.

Кожен, хто проголосував за спікера парламенту, обійшовся кандидату в $ 146,5. Яценюк витратив на одного виборця $62,6, поставивши другий за значущістю антирекорд ефективності виборчої кампанії. Третій у списку Тігіпко - з показником $ 28,9.

Такі цифри можна одержати, поділивши оціночну суму витрат кандидатів на кількість голосів за результатами Національного екзит-полу-2010.

"Агітація Тимошенко і Януковича - найдорожча. За витратами вони йдуть практично нарівні. У Тимошенко бюджети можуть бути трохи нижчими за рахунок бартерних домовленостей з власниками медіа", - відзначає Артем Біденко, керівник Асоціації зовнішньої реклами України, президент групи SA Political Communications.

Витрати Інни Богословської, за її словами, складуть близько 10 млн грн ($ 1,25 млн). У той же час голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко оцінює виборчу кампанію цього кандидата в $ 20-30 млн.

За словами Яценюка, він витратив на свою кампанію суму, еквівалентну $ 10 млн. У КВУ витрати цього кандидата (включаючи ті, що були понесені до офіційного старту передвиборчої гонки) оцінили в $ 100-150 млн.

За даними виборчого штабу кандидата в президенти Ющенка, його витрати на передвиборну кампанію склали 32,6 млн грн. Основна частина коштів витрачена на телевізійні ефіри - 22,2 млн грн. За даними експертів газети, вибори-2010 обійшлися нинішньому президентові в $ 10-12 млн.

Утро

Зараз ви читаєте новину «Литвин організував найменш ефективну виборчу кампанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути