понеділок, 05 березня 2012 16:11

Литвин: опозиціонери частіше бувають на Банковій, ніж представники більшості

Литвин: опозиціонери частіше бувають на Банковій, ніж представники більшості

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що на публічній зустрічі з президентом України Віктором Януковичем повинні бути керівники всіх фракцій - і опозиційних, і фракцій більшості.

"Що стосується зустрічі представників опозиції з президентом України, я думаю, що це їхнє право пропонувати президенту таку зустріч, а право президента - визначатися з приводу такої зустрічі. Разом з тим, мене дивує постановка цього питання у політичній площині, оскільки вони частіше бувають на Банковій, наскільки я можу судити, ніж представники фракцій більшості", - сказав Литвин на брифінгу у понеділок під час робочої поїздки на Житомирщину.

"Що стосується спільної зустрічі, якщо буде визначено час і буде запрошення, я думаю, що керівники фракцій повинні взяти участь. Я думаю, що у них як раз буде прекрасна можливість висловити свою позицію і своє бачення того, що відбувається в країні", - підкреслив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче по-чоловічому поговорити з Януковичем: "Він не розуміє, що відбувається"

При цьому Литвин зазначив, що його трохи дивують наміри опозиції зустрітися з президентом без участі представників фракцій більшості.

"Так що виникає питання, що президент тоді напише доручення Верховній Раді, як виконувати ті пропозиції, які внесе опозиція? Ні. Нам, так чи інакше, потрібно проводити діалог, потрібно виходити на ті рішення, які будуть мотивовані", - сказав Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція запросила президента до діалогу у формі ультиматуму та образи - Мірошниченко

При цьому він підкреслив, що в якому форматі буде відбуватися така зустріч, повинен буде визначити президент.

Нагадаємо, опозиція неодноразово вимагала зустрічі з президентом. У свою чергу, у суботу прес-служба голови держави повідомила, що Янукович готовий зустрітися "з керівниками депутатських фракцій, в тому числі опозиційних" на початку тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не розблокує Раду, поки не зустрінеться з президентом

Але керівники НУ-НС і "БЮТ-Батьківщини" висловили незадоволення таким рішенням і наполягають на особистій зустрічі з Януковичем без представників більшості.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: опозиціонери частіше бувають на Банковій, ніж представники більшості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути