середа, 05 жовтня 2011 14:23

Литвин не хоче прогнозувати, чи декриміналізують статтю Тимошенко

Литвин не хоче прогнозувати, чи декриміналізують статтю Тимошенко

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не береться прогнозувати рішення парламенту про можливість декриміналізації статті, за якою судять екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

"Давайте будемо говорити так: я відповідаю за весь парламент, а не за фракцію", - сказав Литвин журналістам у середу, відповідаючи на запитання про те, чи може фракція очолюваної ним "Народної партії" підтримати пропозиції опозиціонерів і включити в текст президентського законопроекту статтю про декриміналізацію статті, за якою висунуто звинувачення Тимошенко.

"Я ж не випадково, а закономірно намагався сьогодні заспокоїти депутатів для того, щоб залишалося поле для переговорів, можливості для маневру і прийняття якогось рішення", - сказав спікер.

Литвин нагадав, що вніс пропозицію розглянути законопроект, поданий президентом на засіданні в четвер, цей законопроект може бути прийнято за основу в першому читанні, і відправлено на підготовку до другого читання.

"При підготовці до другого читання, уважно вивчити ті поправки, які містяться в законопроектах, які не знайшли підтримки Верховної Ради", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде прийнято законопроект з поправкою про декриміналізацію статті, за якою засуджують Тимошенко, Литвин сказав: "Мені важко зараз відповісти, оскільки коли з'являється така надія, що такий тонкий компроміс буде знайдено, намагаються різного роду демонстративними виступами і криками, звинуваченнями зруйнувати намічається крихкий мир".

"У мене складається враження, що не зацікавлені в рішенні, а виключно в процесі, щоб було про що говорити", - додав Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не хоче прогнозувати, чи декриміналізують статтю Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути