пʼятниця, 03 лютого 2012 09:22

Литвин натякнув, що "стаття Тимошенко" залишиться в силі

Литвин натякнув, що "стаття Тимошенко" залишиться в силі

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що вивчення і реакція українського парламенту на резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи не будуть швидкими, а "стаття Тимошенко" не буде скасована у новому КПК.

Про це політик заявив в ефірі 5 каналу.

"Резолюція ПАРЄ уважно аналізується у ВР. Я неодноразово її прочитав. Вважаю, що має бути спільний графік нашої роботи, а не розмов", - сказав Литвин.

За його словами, існують загрози, що розгляд висновків ПАРЄ затягнеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ озвучила вимоги і оголосила ультиматум Януковичу

"Але ж серйозні рішення потребують серйозної підготовки. Наскоком відрапортувати, що ми вже все зробили, не варто. Тим більше, що ті рішення, які нам слід прийняти, потрібні не ПАРЄ, а Україні", - додав спікер.

Крім того, Литвин відзначив, що 9 лютого у ВР будуть розглядатись проекти змін Кримінально-процесуального кодексу (КПК).

"Будуть розглянуті усі, але прийнятий один. Це буде проект президента. Тому раджу його опонентам не робити з цього трагедію. Головне – зосередити зусилля на прийнятті цього документа в остаточній редакції", - наголосив депутат.

Водночас, він сказав, що парламентарії не скасують статті КПК, за якими були засуджені і ще судять деяких чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ все ще не полишає надію декриміналізувати статтю Тимошенко

"Декриміналізація окремих статтей КПК, за якими були засуджені деякі політики – це не питання Кодексу. Він визначає лише порядок досудового і судового слідств, права і обов'язки сторін. Статті про перевищення службових повноважень і зловживання владою є у кодексах деяких країн ЄС. Тому, очевидно, ми  не зможемо відмовитись від цих статтей у новому КПК", - резюмував Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин натякнув, що "стаття Тимошенко" залишиться в силі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути