пʼятниця, 25 червня 2010 10:44

Литвин хоче скоротити депутатам канікули

Литвин хоче скоротити депутатам канікули

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що у зв"язку з розглядом законопроектів про місцеві вибори парламенські канікули можуть бути скорочені.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Профіль-Україна".

Керівник парламенту нагадав, що Конституція визначає лише дату початку сесії, а момент її завершення не регламентує.

"Можна працювати і до вересня, а можна, оголосивши одну сесію закритою, відкрити наступну, але ви прекрасно розумієте, що потім збирати депутатів на позачергові сесії означає працювати з порожньою залою", - сказав він.

Спікер також зазначив, що у парламенті вже зареєстровані "півтора десятка законопроектів, які стосуються місцевих виборів", і наголосив, що незалежно від того, хто вноситиме новий законопроект на цю тематику, цей документ, згідно з регламентом, може бути зареєстрований тільки після розгляду згаданих законопроектів.

Відповідаючи на запитання, керівник парламенту висловив думку, що місцеві вибори не будуть виборами виключно на мажоритарній основі.

"Поки рішення не прийнято, але є ідея (правда, вона ще не охопила маси), що це буде змішана система. Зрозуміло, що вона підганяється під політичний момент, розклад політичних сил і політичний розрахунок, - сказав він. - Це технологія розв`язання проблеми розширення поля влади. Звідси прагнення отримати адміністративний ресурс у вигляді закону, щоб вирішити поставлені завдання", - резюмував Володимир Литвин.

Нагадаємо, що 24 червня президент України Віктор Янукович заявив, що місцеві вибори найпевніше відбудуться 31 жовтня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче скоротити депутатам канікули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути