пʼятниця, 15 березня 2013 15:18

Лише 92 нардепи оприлюднили списки помічників - "Чесно"

Лише 92 нардепи оприлюднили списки помічників - "Чесно"
Фото: korrespondent.net

Станом на 15 березня інформацію про помічників у повному чи частковому вигляді надали 92 народних обранця.

Ще 19 нардепів відмовились оприлюднювати прізвища своїх офіційних помічників-консультантів, повідомляє "Чесно".

Найбільш повні дані надали представники фракції ВО "Батьківщина".

"Хоча на цей момент своїх помічників показав лише 41 народний депутат з 99 членів фракції - майже усі вони надали повні списки помічників", - йдеться в повідомленні.

Фракція УДАР демонструє найкращу динаміку надання відповідей - на даний момент усі 42 члени фракції відреагували на звернення ЧЕСНО, проте ці відповіді не відрізняються повнотою. Прізвища помічників на громадських засадах оприлюднили лише 3 народних депутати - Павло Різаненко, Володимир Куренной та Валентин Наливайченко. Усі інші народні депутати від цієї фракції відмовились оприлюднювати помічників, що не є державними службовцями, які, утім, офіційно оформлені у апараті Верховної Ради і мають відповідні посвідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фобії Азарова не стосуються депутатів – Карпунцов про дозвіл приходити на засідання Кабміну

Серед представників найбільшої парламентської фракції - Партії регіонів - повні чи часткові переліки помічників-консультантів оприлюднили лише 7 народних депутатів.

Зокрема, усіх помічників назвали Павло Балога, Микола Дмитрук та Віктор Остапчук. Регіонали Олександр Риженков та Інна Богословська повідомили лише прізвище помічників, що працюють на державній службі.

Деякі депутати (Павло Розенко з УДАРу та "регіонали" Микола Рудьковський та Іван Попеску) надали прізвища частини своїх помічників.

На цей час достатньо повну інформацію по офіційних помічниках-консультантах на своєму сайті оприлюднив лише один "свободівець" - Юрій Бублик - та один позафракційний депутат, обраний за списком  Комуністичної партії України - Ігор Калєтнік (згідно вимог закону, обіймаючи посаду заступника Голови Верховної Ради, він не може входити до складу жодної фракції). Також повну інформацію про своїх помічників та сфери їх відповідальності надала член фракції КПУ Оксана Калетник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"

Решта представників фракції ВО "Свобода" та КПУ або відмовились надавати рухові ЧЕСНО цю інформацію, або ще не відповіли на звернення.

Серед 28 позафракційних народних депутатів у відповідь на звернення Руху ЧЕСНО оприлюднили інформацію лише Віктор Балога, Олесь Доній, Степан Івахів та Сергій Міщенко.

Зараз ви читаєте новину «Лише 92 нардепи оприлюднили списки помічників - "Чесно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути