середа, 13 березня 2013 17:39

Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"

Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"
Фото: news.bigmir.net

Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов хоче зробити з кримських татар лакеїв, його ставлення до народу мерзенне, тому не дивно, що він не знає, що Меджліс кримськотатарського народу знаходиться в правовому полі України.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

"Меджліс кримськотатарського народу знаходиться в правовому полі України. Є указ президента України від 18 травня 1999 року. Могильов, очевидно, не читає укази попередніх президентів, - обурився політик. - Справа в тому, що після приходу до влади Януковича Рада (Рада представників кримськотатарського народу при президенті України - ред.) була переформатована. Тепер представників президент вирішив призначати сам, тому Меджліс відмовився брати участь у цій Раді, але у відповідності з тим указом Кучми, Меджліс знаходиться в правовому полі".

Він зазначив, що "ми не очікуємо щось розумне від Могильова. Ця людина отрутою дихає на кримських татар. Ця людина виправдовувавала злочини Сталіна проти кримськотатарського народу. Він кримських татар бачить як своїх ворогів, і шукає серед них людей, які були б його лакеями. У нього примітивне, мерзенне ставлення до кримськотатарському народу, тому очікувати від нього поваги немає підстав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю

Крім того, говорячи про причини такої поведінки і різких висловлюваннях чиновника, він зазначив: "Були спроби приструнити Меджліс, щоб він діяв за вказівкою Партії регіонів. Оскільки у них це не вийшло, то вони взяли курс на знищення".

Також він зазначив, що "питання про те, чи буде існувати Меджліс, чи не буде, то це буде вирішувати національний з'їзд кримськотатарського народу, а не Могильов, або Янукович. Кримські татари - це суверенна нація, свої внутрішні проблеми сама вирішує".

Відповідаючи на питання, чи піде він на діалог із Могильовим, він сказав: "Ми пропонували різні форми діалогу, хоча навряд чи є необхідність спілкуватися з Могильовим, тому що його позиція зрозуміла. Хоча ми з ним розмовляли. 2 жовтня в Києві говорили про те, щоб відновити діалог вищого представницького органу народу з президентом. Ми говорили про те, що той його невдалий указ про переформатування Ради представників для нас неприйнятний. Тому в якості компромісу ми пропонували зустрітися президентові з депутатами з числа кримських татар. Вони сказали, що подумають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання ВАСУ за позовом Одарченка перенесли на 27 березня

Нагадаємо, голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов вважає, що Меджліс кримськотатарського народу перебуває поза правовим полем України, тому він не має наміру з ним працювати. "Меджліс - це структура, яка знаходиться поза правовим полем України. Я готовий спілкуватися з народним депутатом України Джемілєвим, з депутатом ВР Криму Чубаровим, але це слово (Меджліс) давайте приберемо", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути