пʼятниця, 15 березня 2013 00:21

Фобії Азарова не стосуються депутатів – Карпунцов про дозвіл приходити на засідання Кабміну

Фобії Азарова не стосуються депутатів – Карпунцов про дозвіл приходити на засідання Кабміну
Валерій Карпунцов. Фото: mukachevo.net

Постанова, яку затвердив Кабінет міністрів щодо заборони народним депутатам брати участь в засіданнях уряду без дозволу прем'єр-міністра Миколи Азарова, неконституційна.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат фракції УДАР, перший заступник голови Регламентного комітету ВР Валерій Карпунцов.

"Це проблеми Азарова. Вони жодним чином, маю на увазі фобії, не стосуються народних депутатів. Чим вони заборонили? Нічим воно (право народного депутата перебувати на засіданні уряду – ред.) не заборонено, а навпаки заборонено перешкоджати діяльності народного депутата, за що передбачена кримінальна відповідальність", - висловив думку перший заступник голови Регламентного комітету ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів запевнили, що Україна не вступатиме до Митного союзу

Окрім того, він наголосив, що постанов, яку прийняв уряд, не регулює діяльності депутатів. "Діяльність народного депутата регулюється наступними актами: Конституція,  Закон "Про статус народного депутата", Закон "Про регламент Верховної Ради України" - це перші три акти.  Всі інші законні акти жодним чином суперечити цим законам. Це незаконний, неконституційний випад в сторону парламентаризму", - резюмував політик.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив постанову, яка дозволяє участь народних депутатів у засіданні уряду лише за погодженням прем'єр-міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

На останньому розширеному засіданні Кабінету міністрів України, де були присутні президент Віктор Янукович та представники опозиції, прем'єр-міністр  Микола Азаров та лідер опозиції Арсеній Яценюк посварилися.

Зараз ви читаєте новину «Фобії Азарова не стосуються депутатів – Карпунцов про дозвіл приходити на засідання Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути