четвер, 12 липня 2012 07:45

Лікарі змушували студентів підписатися проти мовного закону - Колесніченко

Лікарі змушували студентів підписатися проти мовного закону - Колесніченко
Фото: glavred.info

"Нещодавно студенти розповіли мені про один цікавий випадок. Як відомо, перед вступом до магістратури або спеціалістуру кожен абітурієнт повинен оформити медичну довідку N086-у, тобто пройти обхід всіх основних лікарів. Більшість вступників в київські вузи отримують цю довідку в єдиній студентській поліклініці міста Києва, яка знаходиться біля НТУУ КПІ", - заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, якого цитує прес-служба партії.

За його словами, під час огляду студенти, які отримали диплом бакалавра в цьому році, піддалися шантажу. "Зокрема, хірург поліклініки взагалі не проводила огляд - замість нього вона запропонувала підписатися в заяві проти прийняття законопроекту "Про основи державної мовної політики" N9073. При цьому, поділилися студенти, вона натякнула: якщо підпис поставлена ??не буде - огляд та отримання довідки можуть затягнутися ", - додав він.

За словами Колесніченка, "практично у всіх кабінетах лікарів, які відвідали абітурієнти, повторювалася та сама історія".

"Причому, за словами очевидців, всі лікарі розмовляли чистою російською мовою і, дивлячись на деяких з них, складалося враження, що вони не поділяють ідею збору підписів і діють під тиском. Молоді люди, які зіткнулися з кількома такими інцидентами, були обурені і звернулися до мене з цього приводу. Виникає питання: цікаво, а в морзі наші лікарі теж не стали б видавати тіло покійного його родичам, якби ті не підписали заяву проти законопроекту?! Ми вважаємо такий шантаж неприпустимим для всіх, хто давав клятву Гіппократа, і просимо звертатися в нашу організацію тих, хто зіткнувся з подібною ситуацією", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні "насильно українізують" 20 мільйонів росіян і "перекручують історію" - ТБ

Нагадаємо, раніше Верховна Рада після бійки прийняла скандальний мовний закон Колесніченко-Ківалова, який підвищує статус російської мови в Україні. "За" проголосувало 248 карток народних депутатів. Пізніше президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів розглянути поправки до закону про мовну політику для того, щоб підготувати зміни до прийнятого Верховною Радою 3 липня закон.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі змушували студентів підписатися проти мовного закону - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути