пʼятниця, 30 вересня 2022 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Лідери країн ЄС одностайно засудили російську окупацію українських територій

Лідери країн ЄС одностайно засудили російську окупацію українських територій
У ЄС ніколи не визнають псевдореферендуми в українських областях. Фото: eastnews.ua

Лідери всіх країн Європейського союзу відреагували на незаконну окупацію Росією українських територій.

Вони опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Про це йдеться в заяві Європейської ради.

Росія ставить під загрозу глобальну безпеку. Підриває заснований на правилах міжнародний порядок і грубо порушує фундаментальні права України на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, основні засади, закріплені у Статуті ООН і міжнародному праві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП виступ Путіна не дивилися

"Ми не визнаємо й ніколи не визнаємо ні незаконні "референдуми", організовані Росією як привід для подальшого порушення незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, ні їхні сфальшовані й незаконні результати. Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними й не можуть мати будь-якої юридичної сили. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави й міжнародні організації беззастережно відкинути цю незаконну анексію", – ідеться в заяві.

Україна здійснює законне право на захист і відновлює повний контроль над своєю територією.

"Ядерні погрози з боку Кремля, військова мобілізація і стратегія брехливого подання території України як території Росії, заяви про те, що війна зараз може відбуватися на території Росії, не похитнуть нашої рішучості. Ми посилимо наші обмежувальні заходи у відповідь на протиправні дії Росії. Вони ще більше посилять тиск на Росію, щоб вона припинила агресивну війну", – заявили лідери Євросоюзу.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін зібрав у Москві депутатів держдуми.

Там заявив про "нові регіони РФ".

У Кремлі в перших рядах сиділи колаборанти Денис Пушилін, Леонід Пасічник, колишні "регіонали" Євген Балицький і Володимир Сальдо.

Кремлівський диктатор закликав Україну "до переговорів", а про псевдореферендуми на окупованих територіях сказав, що "вибір народу не обговорюють".

Зараз ви читаєте новину «Лідери країн ЄС одностайно засудили російську окупацію українських територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути