пʼятниця, 15 листопада 2013 14:47

Лідер УДАРу Кличко показав свою велетенську двоповерхову квартиру в центрі Києва

Київська квартира лідера партії УДАР віталія Кличка розташована прямо у центрі Києва біля будівлі Национальної опери України.

Про це в своєму матеріалі пише видання Корреспондент

"Київська квартира Віталія Кличка, лідера партії УДАР, має декілька знакових деталей. Одна з них — це той факт, що будинок на вул. Богдана Хмельницького, в якому на двох верхніх поверхах і мансарді розташоване житло сімейства Кличка, саме розташоване навпроти посольства Німеччини, країни, де політик фактично зробив свою боксерську кар'єру. А на першому поверсі цього будинку відкрив двері німецький магазин предметів розкоші Montblanc, що продає ексклюзивну серію годинників імені братів Кличко, кожен хронометр - за 400 тис. грн.", - зазначають журналісти видання.

Будинок, в якому живе Кличко — це старовинна шестиповерхова будівля в класичному стилі, яка була побудована в 1901 році. На першому поверсі ще збереглися декоративна різьба по дереву і ліпнина, що нагадує царські часи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко не викликає огиди у будь-якому регіоні"

"Квартира Кличка — це ще те видовище, три рівні, шість житлових кімнат, чотири ванних і туалети, загальна площа 225 кв. м. Велику частину займають дві вітальні. На одній з них прилаштована бібліотека з прозорою підлогою із загартованого скла. На верхньому рівні — кабінет господаря, а знизу — три спальні", - пишуть журналісти.

Автор: Фото: Кореспондент
 
Кличко зазначає, що це житло придивлявся ще у 1999 році, коли завоював чемпіонський титул по версії WBO. До цього жив на Харківському масиві. Протягом півроку, за його словами, займався реставрацією верхніх поверхів будинку. Всього на відновлення будівлі витратив 1 млн доларів.

Кличко пояснив, що у нього з дитинства "комплекс".

"Мені важко підібрати одяг, на мій 47-ий розмір взуття не знайти... тому хотілося більше простору" - пояснює Кличко великі габарити квартири.

"На одній зі стін вітальні розміщена ціла фотовиставка — десятки фотографій, прикріплених до дошки... На кухні меблі в коричневих тонах, на столі стоїть вазочка з фруктами, горіхами і бубликами. З вікна вид на Володимирівський собор. Комірчини у квартирі немає, а всі продуктові запаси зберігають на кухні", - описують журналісти побачене.

Автор: Фото: Кореспондент
 
"Перше, що зустрічає відвідувачів на верхньому поверсі, - полички з різними призами і подарунками. Карпатські сокирки, далі — шкіряні пояси з Закарпаття, зроблені у вигляді тих, які вручають боксерам-чемпіонам. І рукавичка для тренування з підписами одразу 15 чемпіонів по боксу. І дореволюційна карта Києва. Робоче місце господаря: великий коричневий стіл, монітор комп'ютера, вище — вузьке віконце", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко з радістю помінявся б місцями з Тимошенко

У Кличка також велика бібліотека.

"...назбиралося багато різноманітної літератури — класичної, спортивної і історичної. На полицях стоять словники, енциклопедії, книги Ліни Костенко, далі — інавгураційні промови президентів США, трохи далі — твір Сергія Грабовського "Генії проти ідіотів", педагог Володимир Співаковський, книга "Якщо хочеш бути багатим і щасливим не ходи в школу", а над нею посібник "Юним боксерам про культуру поведінки", - пишуть журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Лідер УДАРу Кличко показав свою велетенську двоповерхову квартиру в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути