Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2012 17:55

Легітимність українських депутатів в ПАРЄ поставили під сумнів

Легітимність українських депутатів в ПАРЄ поставили під сумнів

Під сумнівом поставлені повноваження всієї української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), заявляє глава комітету правил процедур ПАРЄ Егідіюс Варейкіс (Egidijus Vareikis).

В інтерв'ю українським журналістам у понеділок у Страсбурзі, пояснюючи ситуацію, яка склалася після ініціювання деякими політичними групами зняття повноважень українських представників, Варейкіс пояснив, що відповідно до процедури це питання буде розглянуто на комітеті з правил процедур вже у вівторок для прийняття подальшого рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція просить ПАРЄ відсторонити українську делегацію - джерело

Зняття повноважень було ініційовано через те, що три колишні представника фракції БЮТ-Батьківщина - Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко і Олександр Фельдман - залишили фракцію. Наразі Пилипенко і Писаренко - позафракційні депутати, Фельдман - член фракції Партії регіонів.

"Вони (ці три депутати - ред.) тут знаходяться як члени фракції БЮТ і займають місця, які призначені не для них. Представники партії Тимошенко не згодні з цим. Тому вони кажуть, що пропорційне представництво порушено", - пояснив Варейкіс, додавши, що у нього є лист, підписаний деякими членами делегації з проханням вирішити це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президенту ПАРЄ справа проти Тимошенко нагадує "еру колишнього СРСР"

"Ми вивчимо документи і будемо чекати пояснень від глави делегації. Потім будуть зроблені рекомендації. Час дуже стиснуто. Ми вивчимо документи завтра і, якщо необхідно, буде написаний звіт, який буде винесений на пленарне засідання в середу. Але якщо ми вирішимо, що буде достатньо думки нашого комітету, пленарне засідання може бути завтра або в середу", - роз'яснив алгоритм дій комітету його голова.

Разом з тим, за словами Варейкіса, така ситуація не є унікальною, так як і раніше траплялося щось подібне. Крім того, парламентарій не став прогнозувати можливий розвиток подій, сказавши, що потрібно дочекатися рішення комітету.

Зараз ви читаєте новину «Легітимність українських депутатів в ПАРЄ поставили під сумнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути