субота, 01 лютого 2014 18:17

Лавров: Треба позбутися мислення минулої епохи – "або з нами, або проти нас"

Лавров: Треба позбутися мислення минулої епохи – "або з нами, або проти нас"
Сергій Лавров Фото: aif.ru

Сьогодні на конференції в Мюнхені глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що постановка питання про нібито вибір України між відносинами з Росією і з усім світом є контрпродуктивною і від такого мислення минулої епохи потрібно відмовитися.

"Зараз потрібно поменше гасел, побільше турботи про результат тих зусиль, які робить українське керівництво для того, щоб перевести ситуацію в мирне русло..., - заявив Лавров. - Коли держсекретар США Джон Керрі виступає і каже, що Україна має вибрати, з ким вона - з усім світом або з однією країною, я від кого, а від Керрі з його досвідом і розважливістю подібної агітки не очікував".

За словами глави МЗС РФ, "потрібно підтримувати відносини в рамках всього євроатлантичного простору. Росія є партнером і України, і Євросоюзу".

"Ми не хочемо, щоб були якісь закулісні маневри, які розігрують стару карту - або ви з нами, або ви проти нас. Це мислення минулої епохи, від якого потрібно піти", - заявив дипломат.

Разом з тим Лавров заявив, що Москва не розуміє, чому європейські політики не засуджують захоплення адміністративних будівель на Україні і нападу на поліцейських.

"Чому видні європейські політики фактично заохочують подібні дії , хоча у себе вдома негайно і жорстко присікають замаху на букву закону?", - заявив Лавров.

Також він підкреслив, що "сьогодні має йтися не про новий розділ на сфери впливу, а про те, яким чином всі країни Європи можуть зайняти виграшні позиції в висококонкурентному світі".

Зараз ви читаєте новину «Лавров: Треба позбутися мислення минулої епохи – "або з нами, або проти нас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути