понеділок, 20 січня 2014 10:04

Спецтема: Євромайдан-2013

Громадський сектор Євромайдану вимагатиме санкцій біля представництва Єврокомісії

Громадський сектор Євромайдану вимагатиме санкцій біля представництва Єврокомісії
Фото: vedomosti.ru

У понеділок, 20 грудня, о 12.00 активісти Громадського сектору Євромайдану, учасники протесту на Майдані Незалежності, прийдуть до представництва Єврокомісії у Києві, щоб закликати до негайного запровадження персональних санкцій для відповідальних за застосування сили проти мирних протестувальників і журналістів, а також причетних до прийняття антиконституційних законів в Україні, що порушують фундаментальні права людини. Про це повідомляє прес-центр Громадського сектору Євромайдану.

На думку активістів, відповідальність за насильство 19 грудня на вулиці Грушевського в Києві несе, зокрема і Європа, яка своєю бездіяльністю та практично мовчазним спостеріганням за подіями в Україні, висловлюючи підтримку лише словами, але не реальними діями, підриває віру українців у дієвість ненасильницького протесту. Бо мирний спротив переростає у силу, якщо він отримує підтримку. Якщо конкретних дій немає, а правляча влада водночас приймає закони проти протестів та розгортає диктатуру, то провокується насильство. Європа може зупинити насильство, застосувавши санкції.

Громадськість прийде з плакатами "Пам'ятайте Мюнхен 1938", "Криваві гроші вбивають демократію", "Бездіяльність Європи провокує насильство" тощо. Очікується, що до учасників акції вийде представник Європейської комісії, щоб передати вимоги активістів.

Зараз ви читаєте новину «Громадський сектор Євромайдану вимагатиме санкцій біля представництва Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути