четвер, 29 січня 2009 09:35

Лавриновича можуть замінити на комуніста

У коаліції розглядається можливість призначити першим віце-спікером Верховної Ради заступника голови фракції Комуністичної партії Адама Мартинюка замість "регіонала" Олександра Лавриновича.

Джерела газети Комерсант-Україна стверджують, що в такий спосіб представники коаліції мають намір заручатися підтримкою комуністів і тим самим домогтися від них відмови підтримати висловлення недовіри уряду Юлії Тимошенко.

Більш того, усі кадрові перестановки – як в уряді, так і у Верховній Раді – планується провести пакетом щоб уникнути можливих порушень домовленостей.

"Усі наші останні відставки уряду відрізняються тим, що перед розглядом питання голосів не було, а в момент голосування вони знаходилися", - зазначив депутат від БЮТ Валерій Писаренко, додавши, що "зараз усе буде залежати від комуністів".

А заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов каже, що "Партія регіонів останнім часом не демонструє великих проривів у реалізації своїх задумів".

"Можу стверджувати з точністю до 99,9%, що спроба відставки уряду провалиться", - заявив Портнов.

У свою чергу, Лавринович сказав виданню, що не виключає сценарію своєї відставки і заміни на більш лояльну парламентській більшості фігуру.

"Цілком логічно, якщо вони (члени коаліції) будуть діяти такими методами, якими діяли до цього", - сказав він, навівши у приклад події у ВР 26 січня, коли відбулося позачергове засідання, за підсумками якого була скасована постанова від 16 грудня 2004 року про призначення головою Нацбанку Володимира Стельмаха.

"Коаліції потрібна реалізація своїх бажань, незважаючи на основи права. І навіщо їм тоді людина, яка хоч трохи заважає їм у цьому?", - поставив риторичне запитання Лавринович, який активно виступав проти ухвалення рішення по Стельмаху.

У Компартії запевнили, що жодних переговорів щодо зміни керівництва парламенту вони поки ні з ким не ведуть, але дали зрозуміти, що не проти обійняти крісло першого заступника голови Верховної Ради.

"Поки немає причин вести подібні переговори, - заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко. - Але якщо посада (першого віце-спікера) виявиться вакантною, то я обов"язково від імені Компартії висуну кандидатуру Адама Мартинюка".

При цьому Симоненко підкреслив, що участь Мартинюка у керівництві парламентом "була б значним плюсом у порівнянні з тим, що є сьогодні".

Як відомо, 5 лютого Партія регіонів планує ініціювати розгляд у ВР питання про звіт уряду і подальше висловлення недовіри Кабміну, що автоматично спричинить собою його відставку. Крім Партії регіонів (175 депутатів), це рішення можуть підтримати частина депутатів фракції "НУ-НС" (близько 30 депутатів) і фракція КПУ (27 депутатів), повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Лавриновича можуть замінити на комуніста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути