середа, 10 грудня 2008 15:37

Лавринович каже, що Литвин погарячкував з коаліцією

У секретаріат Верховної Ради не надходили документи, які свідчать про створення коаліції, повідомив перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Станом на сьогодні у Верховній Раді України взагалі не зареєстровано жодного документа (щодо коаліційної угоди), жодного взагалі нема", - сказав він в інтерв"ю агентству Інтерфакс-Україна у середу.

"Тому можна говорити про те, що обраний на законних підставах легітимний голова Верховної Ради оголосив про намір створення коаліції", - вважає Лавринович.

На його думку, оголошення Володимиром Литвином про створення парламентської коаліції у вівторок було емоційним. "Це він погарячкував, це емоційний був виступ", - сказав Лавринович.

При цьому перший віце-спікер зазначив, що порядок створення парламентської коаліції визначають Конституція і регламент Верховної Ради.

Зокрема, за його словами, для того, щоб створення коаліції було оформлено як юридичний факт, необхідно, щоб усі відповідні документи були подані в апарат парламенту і на підставі ст.61 ч.5 регламенту ВР зареєстровані.

"На підставі цих поданих в апарат Верховної Ради документів голова Верховної Ради має оголосити на пленарному засіданні про створення коаліції", - сказав Лавринович.

Так, за його словами, серед цих документів мають бути коаліційна угода, рішення фракцій за підписом їхніх керівників або їхніх заступників, уповноважених на це фракцією, а також списки членів фракцій, які згодні увійти в коаліцію.

Таким чином, підсумував перший віце-спікер, на сьогодні юридично немає підстав говорити про створення коаліції. "Юридично коаліції немає", - підкреслив він.

Крім того, Лавринович зазначив, що дане питання піднімалося також на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій у середу. При цьому, за його словами, звучали неоднозначні думки.

"Будемо чекати (створення коаліції). Принаймні, Верховна Рада може працювати як за наявності коаліції, так і за її відсутності. Голова Верховної Ради може підписувати всі документи, які Верховна Рада України буде приймати", - додав він.

Лавринович зазначив, що в засіданні погоджувальної ради в середу брали участь керівники фракцій парламенту і їхніх заступників.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович каже, що Литвин погарячкував з коаліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути