понеділок, 25 січня 2010 18:34

Лавринович хоче позбавити Луценка посади

Лавринович хоче позбавити Луценка посади

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомили в прес-службі Ради.

Автором проекту постанови є народний депутат від Партії регіонів, перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович.

Лавринович пропонує звільнити Луценка "за неодноразові спроби втручання у перебіг виборчого процесу".

Так, у пояснювальній записці до постанови Лавринович зазначає, що відповідно до постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 11.01.2010 N2а-205/10/2670 було визнано протиправними дії Луценка щодо ведення ним передвиборчої агітації 4.01.2010 р. в приміщенні Черкаського драматичного театру. Зазначена постанова, стверджує Лавринович, була залишена в силі згідно з ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 15.01.2010 р. N2-а-205/10/2670.

Крім того, перший віце-спікер наводить інше судове рішення. Так, Окружним адміністративним судом Києва також у постанові від 17.01.2010 р. N2а-417/10/2670 визнані протиправними дії службових та посадових осіб Міністерства внутрішніх справ щодо витребування, поза дізнанням і досудовим слідством, у виборчих комісій відомостей щодо осіб, які подали заяви про голосування поза межами приміщення для голосування.

Також Лавринович наводить "в якості підстави для звільнення" порушення кримінальної справи за фактом захоплення поліграфкомбінату "Україна".

"25.01.2010 р. прокуратурою Шевченківського району м. Києва була порушена кримінальна справа за фактом захоплення будівлі Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" та перевищення службових повноважень працівниками міліції, що заподіяло істотної шкоди охоронюваним законом правам та державним інтересам, за ознаками складу злочинів, передбачених статтею 341 і частиною другою статті 365 Кримінального кодексу України", - йдеться в пояснювальній записці.

proUA

Зараз ви читаєте новину «Лавринович хоче позбавити Луценка посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути