Ексклюзиви
субота, 02 червня 2012 13:40

Квасневський: влада не налагодила нормального діалогу з опозицією

Квасневський: влада не налагодила нормального діалогу з опозицією
Олександр Квасневський. Фото: rusk.ru

Колишній президент Польщі Олександр Квасневський вважає нинішню ситуацію в Україні більш складною, ніж під час масових протестів українців восени 2004 року проти фальсифікації результатів президентських виборів. Як повідомляє РАР, таку думку він висловив на Global Wroclaw Forum, який проходить у польському місті Вроцлав з 31 травня по 2 червня.

Квасневський назвав три головні чинники, які значно ускладнюють українську ситуацію: політичну та економічну кризу в Європі, намір новообраного президента Росії Володимира Путіна втягнути Україну в створюваний ним Євразійський союз і внутрішню ситуацію в самій Україні.

"З моменту здобуття влади президентом Януковичем має справу з консолідацією влади, якої в Україні не було багато років ... Це створило унікальний шанс наздогнати час і в певній мірі це вдалося", - сказав Квасневський, який, разом з тим, зазначив, що влада не налагодила нормального діалогу з опозицією.

"Україні політично і суспільно більше розділена, ніж під час Помаранчевої революції в 2004 році", - сказав екс-президент Польщі.

Квасневський звернув увагу, що сформована в Україні на початку 2010 року нова влада не провела розподілу повноважень, не бореться з корупцією і займається переслідуванням своїх політичних опонентів, що підтверджує справа екс-глави уряду і конкурента Януковича на виборах президента Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Квасневський: влада не налагодила нормального діалогу з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути