Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2012 08:31

Кузьмін готовий висунути Тимошенко звинувачення в убивстві Щербаня, і призначить експертизу

Кузьмін готовий висунути Тимошенко звинувачення в убивстві Щербаня, і призначить експертизу
Ренат Кузьмін вивчить причетність Тимошенко до ще кількох тяжких злочинів. Фото: focus.ua

Перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив про те, що у разі тривалої хвороби екс-прем'єра Юлії Тимошенко Генеральна прокуратура (ГПУ) може призначити їй судово-медичну експертизу, яка встановить, чи може вона приймати участь у слідчих діях у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

"У нас є достатньо свідчень, що підтверджують причетність Тимошенко до цього вбивства (вбивства Євгена Щербаня - ред.), і ми маємо намір пред'явити їй обвинувачення. Перешкодою, що заважає пред'явити ці звинувачення, є її тривала хвороба", - сказав Кузьмін в інтерв'ю "Комерсант Україна".

"Це не дозволяє нам проводити відповідні слідчі дії до її одужання. У нас є достатньо даних, що підтверджують її зацікавленість в усуненні Щербаня; є дані, що підтверджують перерахування грошей з контрольованих нею рахунків; є прямі свідчення свідків, які називають її організатором і фінансистом вбивств. У нас є заява Руслана Щербаня, який називає її прямим винуватцем смерті його батька ", - додав він.

Також перший заступник генпрокурора зазначив, що судово-медична експертиза буде призначена "після закінчення лікування" Тимошенко.

Крім того, він дав зрозуміти, що ГПУ вивчає причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до інших особливо тяжких злочинів.

"Банда Кушніра була на службі у Павла Лазаренка. Ця банда виконувала його доручення і замовлення на користь Юлії Тимошенко. Цей факт підтверджений слідством, і у нас немає ніяких сумнівів, що банда Кушніра працювала на Лазаренка і Тимошенко. Слідством встановлено, що ця банда брала участь в 25 вбивствах і замахах на вбивство ", - зазначив Кузьмін.

За його словами, Тимошенко "зустрічалася, спілкувалася, була знайома з ними. І в неї були дружні стосунки з керівниками цього угруповання".

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін готовий висунути Тимошенко звинувачення в убивстві Щербаня, і призначить експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути