пʼятниця, 15 червня 2012 12:39

У БЮТі вважають, що Янукович хоче "відмитися" заявою про помилування Тимошенко

У БЮТі вважають, що Янукович хоче "відмитися" заявою про помилування Тимошенко
Сергій Соболєв прокоментував заяву Януковича про помилування Тимошенко. Фото: genshtab.censor.net.ua

Кожне слово президента Віктора Януковича є брехнею та цинізмом.

Так Gazeta.ua "бютівець" Сергій Соболєв прокоментував заяву глави держави про те, що єдиним варіантом для звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко є надання їй помилування.

"Все це сталося через прокол із його інтерв'ю "Bloomberg", де Янукович дав вказівку Генпрокуратурі і суду, що робити із Тимошенко – як їй нав'язати справу про вбивство Щербаня. Більшого злочину президент держави не міг вчинити. Тому йому треба зараз "відмиватися" питаннями про помилування, яке він готовий застосувати до Юлії Володимирівни", - зазначив він.

За словами депутата, Януковичу доведеться нести відповідальність перед законом за тиск на суд та прокуратуру у справі про вбивство бізнесмена Євгена Щербаня. "Йому треба буде відповідати в суді, коли він буде не свідком, а звинуваченим, як він після вбивства Щербаня раптом через чотири місяці став губернатором Донецької області, як вся власність бізнесмена перейшла структурам Ахметова, до яких він прямо причетний, про що свідчать журналістські розслідування. Після парламентських виборів це все стане очевидним", - зауважив Соболєв.

"Бютівець" також нагадав, що рішення про помилування затверджується указом президента. "Тому який порядок його прийняття – встановлює саме глава держави. Він вирішує, чи потрібно для цього звернення засудженого. Коли така ситуація відбулася із лідером опозиції у Вірменії, який сидів у в'язниці, того президент помилував без його згоди. Якби він дійсно хотів, аби справа Тимошенко як можна швидше потрапила в Страсбург, на попередньому засідання Вищого спеціалізованого суду, яким керує член Партії регіонів, вчинили б згідно Кримінально-процесуального кодексу. Це питання було б вирішено протягом однієї доби без присутності Тимошенко, про що була її заява. Однак справу перенесли на півтора місяці. Лише у кінці червня ми дізнаємося, чи не перенесуть її ще на півроку або на рік", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі вважають, що Янукович хоче "відмитися" заявою про помилування Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути