понеділок, 17 жовтня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кулеба звертається з бомбосховища" – Боррель зробив термінову заяву щодо війни

"Кулеба звертається з бомбосховища" – Боррель зробив термінову заяву щодо війни
Підтримка України зміцниться, заявив представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Фото: East News

Європейський союз збільшує військову допомогу Україні до €3,1 млрд.

Також блок запускає військову навчальну місію. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у понеділок, 17 жовтня.

"У той час, як Дмитро Кулеба звертається до ради міністрів закордонних справ країн ЄС з бомбосховища, ми збільшуємо військову допомогу ЄС до 3,1 мільярда євро й запускаємо військову навчальну місію ЄС для України. Останні невибіркові напади Росії не похитнуть нашої рішучості підтримувати Україну, а лише зміцнять її", – повідомив Боррель у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на ранковий терор Києва

Російська Федерація програє розв'язану проти України війну. З кожним днем країна-агресорка стає дедалі ізольованішою, заявив сьогодні Боррель.

Також міністри закордонних справ ЄС закликали до нових санкцій проти Ірану.

Уранці 17 жовтня Київ зазнав атак ударних іранських безпілотників Shahed-136, які Росія маркує як "Герань-2". Більшість ворожих БПЛА знищені силами української протиповітряної оборони.

Було чотири прильоти. Удари ворожих дронів припали на Шевченківський район – центр міста. Влучили у житловий будинок, там стався вибух. Відомо про двох загиблих і чотирьох поранених людей. 19 осіб урятували.

Двоє загиблих мешканців будинку – члени однієї родини. Серед них молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на шостому місяці вагітності.

Зараз ви читаєте новину «"Кулеба звертається з бомбосховища" – Боррель зробив термінову заяву щодо війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути