Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2022 12:49

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС пригрозив Ірану за участь у війні проти України

ЄС пригрозив Ірану за участь у війні проти України
Додаткові санкції ЄС щодо Ірану не обмежуватимуться внесенням деяких осіб до чорного списку, якщо причетність Тегерана до війни в Україні доведуть. Фото: pixabay.com

Міністри закордонних справ Євросоюзу закликали до нових санкцій проти Ірану.

ЄС може вирішити перейти до запровадження нових обмежень проти країни, якщо доведуть причетність Тегерана до війни Російської Федерації проти України, повідомляє Reuters. Водночас 17 жовтня не очікується докладних рішень.

"Ми шукатимемо конкретні докази участі Ірану в цій війні", – заявив журналістам голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, додавши, що у цій зустрічі візьме участь український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод заявив, що ЄС має рішуче відреагувати на нові повітряні атаки безпілотників на Київ.

"Те, що ми бачимо зараз, це звірство. Імовірно, іранські безпілотники використовують для атак у центрі Києва. ЄС має зробити конкретні кроки у відповідь на це", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран не визнає псевдореферендуми, які Росія провела в Україні

Франція та Німеччина, які є сторонами ядерної угоди з Іраном 2015 року, ясно дали зрозуміти, що вважають за необхідне нові санкції щодо безпілотників, які використовуються Росією. Такі поставки порушують резолюцію Радбезу ООН.

Міністр закордонних справ Люксембурга Жан Ассельборн заявив, що додаткові санкції ЄС щодо Ірану не обмежуватимуться внесенням деяких осіб до чорного списку, якщо причетність Тегерана до війни в Україні доведуть.

ЄС планував запровадити в понеділок заборону на поїздки і заморозити активи приблизно 15 іранців, причетних до урядового придушення демонстрацій, які почалися минулого місяця через смерть 22-річної Махси Аміні.

Україна повідомила ЄС про серію російських атак із використанням іранських безпілотників Shahed-136. Іран заперечує постачання безпілотників до Росії.

Зараз ви читаєте новину «ЄС пригрозив Ірану за участь у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути