четвер, 02 грудня 2021 02:25

Кулеба задоволений відповіддю НАТО на заклик стримати Росію

Кулеба задоволений відповіддю НАТО на заклик стримати Росію
Україна закликала НАТО підготувати економічні санкції щодо Росії. Фото: dw.com

Міністра закордонних справ Дмитра Кулебу влаштовує реакція країн НАТО на заклик України допомогти у боротьбі з агресією Росії.

Про це він під час пресконференції в Ризі, передає Укрінформ.

"Головне, що ми дуже чітко почули на міністерській зустрічі відповідь на мій заклик поглиблювати зараз співробітництво з Україною у військово-технічній сфері і, друге, надсилати чіткі сигнали на всіх рівнях Росії про те, що будь-яка нова хвиля збройної агресії проти України стане непосильною ношею для Росії, і, третє, працювати над санкціями. На всіх цих трьох треках відбувається дуже динамічна робота. Це те, що я сьогодні почув. Ця відповідь колег мене наразі влаштовує. Ми продовжимо працювати з ними над формуванням цього пакета стримування", - сказав міністр.

Кулеба поінформував про два напрями співробітництва з Альянсом.

"Перший трек - це те, що НАТО може зробити як цілісний Альянс. Другий трек - це те, що кожен член НАТО може зробити на двосторонньому рівні у відносинах з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США пригрозили Росії наслідками у разі вторгнення в Україну

І ми дуже дякуємо генеральному секретареві НАТО Єнсу Столтенбергу за його принципову позицію. Він постійно закликає держави-члени Альянсу працювати якомога більше з Україною і розвивати взаємодію у безпековій сфері на двосторонньому рівні", - зазначив Кулеба.

Україна обговорює з кожною країною конкретний внесок у пакет стримування. Кулеба також розповів про механізми НАТО, в яких Україна бере участь.

"Вони стосуються і оборонних закупівель, і кібербезпеки, і протидії гібридним загрозам, де ми працюємо з Альянсом зараз над тим, щоб отримувати конкретну допомогу і підтримку", - підкреслив глава МЗС.

У середу, 1 грудня, Україна закликала НАТО підготувати економічні санкції щодо Росії, щоб запобігти можливому вторгненню близько 100 тис. російських військ, зосереджених біля українських кордонів.

З таким проханням міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до міністрів закордонних справ країн НАТО на саміті у латвійській столиці Ризі.

Вони зібралися, щоб обговорити, як реагувати на нарощування російських військ біля кордонів України та запобігти потенційній агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба задоволений відповіддю НАТО на заклик стримати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути