понеділок, 07 грудня 2020 11:46

Кулеба пояснив, чи є загрози безвізу від рішення КСУ

Кулеба пояснив, чи є загрози безвізу від рішення КСУ
Втрати безвізу не допустять, запевняє міністр. Фото: Тарас Подолян

Якщо негативні наслідки рішення Конституційного суду не будуть систематично подолані, Європейський Союз може констатувати проблеми для безвізу з Україною. Про це сказав міністра закордонних справ Дмитро Кулеба.

"У день проголошення рішення Конституційного суду, КСУ справді поставив Україну своїм рішенням на край прірви, внизу якої було написано "втрата безвізу". І пальці вже висіли над прірвою.

Потім, завдяки рішенням президента, РНБО і Кабміну, Україна відійшла від краю цієї прірви. Але якщо ситуація не буде виправлена, і негативні наслідки рішення КСУ не будуть систематично подолані, усі ці проблеми можуть бути констатовані в наступному звіті Єврокомісії про функціонування безвізу", - сказав Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Але навіть їхня можлива констатація, якої, я переконаний, вдасться уникнути, не була би втратою безвізу, бо рішення про позбавлення безвізу – це політичне рішення. У всякому разі, можу запевнити, що президент України абсолютно налаштований не допустити такого сценарію. Не заради задоволення вимог Євросоюзу, а заради України та її розвитку", - додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і НАТО: в уряді назвали рік готовності до членства

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю, що передбачає покарання за недостовірне декларування. Рішення ухвалив за поданням депутатів з ОПЗЖ і групи "За майбутнє".

Через це Володимир Зеленський терміново скликав засідання РНБО. Йшлося про загрозу національній безпеці.

4 грудня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який відновлює кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. Передбачається штраф й обмеження волі. Раніше також передбачалося тюремне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пояснив, чи є загрози безвізу від рішення КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути