субота, 10 грудня 2022 15:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба дав пораду Папі Римському

Кулеба дав пораду Папі Римському
Папа Римський Франциск має називати речі своїми іменами, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: Facebook.com/vaticannews.uk

Ватикан повинен називати речі своїми іменами у темі російської агресії проти України.

Ватикану потрібно покласти відповідальність прямо на Російську Федерацію за розпалення війни. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у розмові з журналістами National Catholic Reporter, ACI Stampa, ANSA, La Croix і Vatican News.

Міністр закликав Папу Римського Франциска не використовувати аргумент: "Я намагаюся вирішити цю проблему, тому я не можу називати речі своїми іменами та буду нейтральним у своїх публічних коментарях", оскільки українська сторона не приймає таку риторику.

"Папа Франциск не може одночасно закликати уряди як Росії, так і України припинити війну, оскільки створюється таке враження, що обидві сторони несуть частину відповідальності", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 19 країн вже визнали Голодомор геноцидом. Україна закликає світ до трибуналу над Росією

Кулеба назвав промову Франциска 2 жовтня, у якій понтифік закликав президента РФ Володимира Путіна припинити війну, а президента України Володимира Зеленського – "бути відкритим до серйозних пропозицій миру", як некорисну.

"Коли ви говорите: "Я закликаю президента Путіна припинити війну", це цілком логічно, тому що президент Путін почав війну, і це те, що ви йому наказуєте робити. Але, закликаючи Зеленського бути відкритим до серйозних мирних переговорів, Папа створює враження, що український президент "не відкритий до мирних пропозицій" і що його нібито потрібно для цього закликати, що просто не відповідає дійсності", – сказав міністр.

Такі слова Франциска створюють враження того, що "обидві сторони винні", і нібито "одна винна тому, що напала", а "інша винна, тому що не хоче миру".

"Жодна інша країна у світі не хоче миру так, як Україна... Ватикану потрібно краще зрозуміти, чому Росія вторглася в Україну", – заявив Кулеба.

У серпні Франциск назвав доньку "ідеолога Путіна" Олександра Дугіна, українофобку Дар'ю, яка померла під час вибуху автомобіля в Підмосков'ї, "бідолашною дівчиною". "За війну платять невинні", – заявив.

Минулого місяця понтифік сказав, що не вірить у жорстокість російського народу і назвав росіян "великим народом". Заявив, що "дуже цінує російський гуманізм".

Зараз ви читаєте новину «Кулеба дав пораду Папі Римському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути