неділя, 21 серпня 2022 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські "ліберали" плачуть за українофобкою Дугіною, яка їла черешню в окупованому Мелітополі

Російські блогери і письменники сумують за донькою "ідеолога Путіна" Олександра Дугіна, українофобкою Дар'єю, яка померла під час вибуху автомобіля у Підмосков'ї 20 серпня.

Так, російська письменниця Юлія Латиніна написала у Twitter, що "вбивство доньки Дугіна – жахливе, безглузде і страшне" і додала "яку б ф@ню вона там не писала".

А колишня кандидатка в президенти Росії Ксенія Собчак заявила, що "в жаху від історії з донькою Дугіна". "Якщо це правда... діти-то до чого?" – написала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баста, якому торік дозволили концерт у Києві, виступив із Путіним в окупованому Криму

Дугіна підтримувала російську воєнну агресію проти України, на російських пропагандистських ефірах називала українців "нацистами", "не людьми", погрожувала "трибуналами".

Окупантка приїжджала у тимчасово захоплений і зруйнований росіянами Маріуполь. Постила фото з Азовсталі.

  Дугіна постила у Telegram фото зі зруйнованої росіянами Азовсталі в Маріуполі.
Дугіна постила у Telegram фото зі зруйнованої росіянами Азовсталі в Маріуполі.

"Це такий спосіб знов утвердити брехню "винний тільки Путін, от з ним і боріться. Щодо нього особисто застосовуйте санкції, особисто його і знищуйте. А росіяни не винні, вони не можуть нести відповідальності, що би не писали і не казали", – коментує слова Латиніної політтехнолог Олексій Голобуцький. Назвав репліку росіянки "ідіотичною".

"Вона теж була свідомою комбатанткою цієї війни, воювала проти України, причетна до винищення українців, в тому числі жінок, дітей, стареньких", – пише про Дугіну Голобуцький.

Авторка проєкту "Рагу.лі", блогерка Тетяна Микитенко нагадала про відео, на якому донька "ідеолога Путіна" розповідає, як була у тимчасово захопленому Мелітополі і їла там черешню.

Дугіна озвучує низку антиукраїнських заяв в стилі кремлівської пропаганди.

"Мелітопольська черешня уповільненої дії. Рано чи пізно стає поперек горла окупантам", – коментує Тетяна Микитенко.

"Глибинні народні маси поступово відкривають для себе істинне хлібальце Ксенії Собчак. Раніше як було? Заходиш в манікюрню – там майстрині слухають Ксюшу. Ідеш в парламентський буфет – там дівчата з накачаними губами кажуть: "вот это уровень журналистики". Вмикаєш Наталочку Мосійчук – там Ксеня дає експердне мнєніє, яке нах нікому не треба", – пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну приїхав ще один "хороший росіянин", який радів окупації Криму

"Ксеня ляпнула "а рєбьонка за што". А хто думає про наших дітей? Про дівчинку в жовтій футболці з Очакова, яка навічно заснула в своєму ліжку. Про талановитих дівчаток-спортсменок із Маріуполя Аліну Перебудову і Катю Дяченко, які загинули під обстрілами. А мали стати нашою світовою славою і брати золоті медалі далі. У Сумах під час авіаударів разом із сім'єю загинув 15-річний чемпіон України з самбо Артем Прийменко. З ним загинули його братики і батьки. Чудова сім'я. А Юля Здановська з Харкова – зірка математики у світі? Про Яночку із Краматорська, якій відірвало ніжки ракетним ударом? Чи про Сашу з Гостомеля і Софійку з Бучі – маленьких дівчаток, які втратили по руці, бо машини іх батьків обстрілювали в евакуаційній колоні. У Саші із сім'ї вижила мама, у Соні – ніхто, навіть кіт", – пише журналістка.

Народна депутатка Ірина Геращенко нагадала, як у лютому Собчак впускали в ефір телеканалу "1+1". Тоді росіянка заявляла про "компромисс" щодо Криму.

Автор: Facebook.com/iryna.gerashchenko
  Ксенія Собчак в ефірі програми "Право на владу", 3 лютого.
Ксенія Собчак в ефірі програми "Право на владу", 3 лютого.

"Цим г*вном олігархічні канали нас годували роками. Дискредитуючи при цьому украінські патріотичні сили. Сьогодні Ксюша ллє сльози "дєтєй то пошто". Вона жодного разу не сказала слова про вбитих українських дітей. Навпаки, днями в соцмережах рекламувала крадений в Криму коньяк "Коктебель". Потворна пристосуванка, яку нам пхали з кожного чайника, вбиваючи в голови, що "нє всьо так однозначно". Ті ж самі технології і зараз застосовують в марафоні, включаючи на Freedom за украінські гроші "хароших рускіх", – коментує Геращенко.

Автомобіль Land Cruiser Prado, в салоні якого була Дар'я Дугіна, підірвали у Підмосков'ї 20 серпня ввечері. Авто вибухнуло на Можайському шосе неподалік Москви о 21:30.

Росія навмисно нагнітає ситуацію на тлі вбивства Дугіної, щоб проводити вже не приховану, а відкриту мобілізацію, сказав радник керівника Офіса президента України Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Російські "ліберали" плачуть за українофобкою Дугіною, яка їла черешню в окупованому Мелітополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути