понеділок, 23 жовтня 2023 14:51

Куди дівся регіонал Єфремов: журналісти встановили

Куди дівся регіонал Єфремов: журналісти встановили
Олександр Єфремов зараз перебуває у Москві. Фото: "Варта 1"

Звинувачений у держзраді колишній глава фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександр Єфремов після початку повномасштабного вторгнення виїхав з України через Словаччину.

Він перебуває у Москві, передають "Схеми".

Єфремов зареєструвався в елітних апартаментах у московському житловому комплексі "Тріумф-Палас". Нерухомість записана на його сина Ігоря. Апартаменти мають площу понад 650 кв.м. Орієнтовно вони коштують близько $4 млн.

В Офісі генерального прокурора України повідомили журналістам, що Єфремов перебуває у статусі обвинуваченого за низкою статей. Але він не має запобіжного заходу та в розшук не оголошувався.

Регіонала обвинувачують у сприянні так званій ЛНР, допомозі захоплювати адміністративні будівлі Луганської обласної державної адміністрації та СБУ 2014 року. Єфремов ці звинувачення відкидає, його адвокати називають аргументи "непереконливими". Справа перебуває на стадії судового розгляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогери зняли документальний фільм, як Єфремов розвалив завод на Донбасі

Він вийшов з-під варти 2019 року. До цього три роки перебував у слідчому ізоляторі Старобільська Луганської області. Спочатку Єфремова відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання на два місяці до листопада 2019 року, який після цього не продовжили. Одним з адвокатів у справі був Андрій Смирнов, який зараз є заступником керівника Офіса президента.

Єфремов часто їздив до Росії. 18 березня 2022 року він залізницею залишив Україну через контрольно-пропускний пункт "Чоп (Страж)".

На сайті Федеральної податкової служби РФ є інформація, що Єфремов має російський індивідуальний податковий номер. Його обліковували у прив'язці до українського закордонного паспорта.

В Офісі генпрокурора повідомили, що судові засідання у справі Єфремова не призначались, "що, ймовірно, обумовлено тимчасовою окупацією Старобільська". Справи Старобільського суду тепер має розглядати Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Але інформація про фактичну передачу матеріалів справи Єфремова до іншого суду їм "не надходила".

Олександр Єфремов народився в Луганську. Отримав освіту інженера-механіка. Робив кар'єру по комсомольській та партійній лінії. Після розвалу Союзу очолив комерційне підприємство, був головою правління "Укркоммунбанку", заступником губернатора Луганщини. У 1998–2005 роках — голова облдержадміністрації. Після обрання Віктора Януковича президентом очолив фракцію Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Куди дівся регіонал Єфремов: журналісти встановили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути