четвер, 15 вересня 2011 09:53

Кучма: підвищення цін на енергоносії - це плата за незалежність

Кучма: підвищення цін на енергоносії - це плата за незалежність

Другий президент України (1995-2005) Леонід Кучма розцінює підвищення ціни на імпортні енергоносії, як плату за незалежність України.

"За незалежність завжди потрібно бути готовими платити. Коли треба - кров'ю. У більш спокійний час - можна грошима, якщо не вистачило політичної мудрості й економічного розрахунку. При цьому не потрібно плутати плату за незалежність з платою за дурість", - вважає екс-президент .

"Новорічні "газові війни" 2006-го і 2009-го, провальні підсумки яких незмінно оголошувалися перемогами, почалися ще в 2005-му, коли ціна в $ 50 (за 1 тис куб м природного газу) на 10 років або створення газотранспортного консорціуму за участю Росії та Німеччини комусь здалися "зрадою національних інтересів", - зазначив Кучма в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Екс-президент також побажав твердості президенту України Віктору Януковичу, мужності - переговірникам "і всім, хто цієї осені тримає нашу газову оборону".

"Тому що після катастрофічних "перемог" відступати нам не можна. Та й нікуди", - підкреслив Кучма.

Зараз ви читаєте новину «Кучма: підвищення цін на енергоносії - це плата за незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути