середа, 14 вересня 2011 20:00

Газу в Україні вистачить на 100 років - експерт

Газу в Україні вистачить на 100 років - експерт

Покладів українського газу вистачить на 100 років.

Таку думку висловив експерт з енергетики Валентин Землянський у ефірі Першого ділового каналу.

"Перспектива завжди є - в Україні є поклади. Йдеться, по-перше, про традиційний видобуток газу - на Чорноморському шельфі, на суходолі покладів достатньо, щоб забезпечити себе принаймні на 100 років", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За п'ять років Черкаси відмовляться від газу

"По-друге, йдеться про технологічно складний у технічному плані видобуток - сланцевий газ. Тут ми поки тільки говоримо про перспективи: не було розвідки, не було першого пробного видобутку. Але перспективи досить великі: щонайменше 1 трильйон кубометрів газу - такими покладами володіє Україна", - додав Землянський.

Крім того, за його словами, Російська Федерація жорстко відреагує на відновлення співробітництва між Україною та Туркменістаном у газовій сфері.

"Я думаю, що позиція Росії буде досить жорстка. По-перше, побудова Транскаспійського газопроводу йде в розріз політиці Росії, яка хоче будувати "Південний потік" і постачати свій газ ним, а не азербайджанський чи туркменський. По-друге, Росія у 2003 році отримала монопольне становище щодо закупівлі обсягів туркменського газу і перепродажу його Україні", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Газу в Україні вистачить на 100 років - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути