пʼятниця, 28 травня 2010 13:38

Кучма каже, що ЧФ Росії не треба боятися

Кучма каже, що ЧФ Росії не треба боятися

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що російський флот в Криму не несе загрози Україні і з його існування потрібно змиритися.

Про це він заявив в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

"З військової та стратегічної точки зору, російський флот не являє собою небезпеки, та його здатність поновити свій склад обмежена угодою про розподіл радянського флоту", - сказав він.

"Безпека України, в свою чергу, гарантована меморандумом у Будапешті (1994), згідно з яким Київ відмовився від свого ядерного потенціалу", - додав Кучма.

Він також висловив думку, що жоден російський президент не зважиться на виведення російського флоту з України.

"Хіба хтось може уявити, що Росія піде, коли скінчиться термін? Вона не піде, бо не має куди йти, тому, що база у Новоросійську, яка вона намагається збудувати, коштує тисячі мільйонів", - наголосив Кучма.

"Хіба хтось думає, що треба боротися з Росією чи що хтось стане на наш бік? Я певен, що ані Євросоюз, ані США й пальцем не поворухнуть, бо піти з Севастополя - це був би такий моральний удар для російської психології, що, якби російський президент прийняв рішення (забрати флот), наступного ж дня він перестав би бути президентом", - сказав екс-президент.

Говорячи про пропозицію об'єднати Газпром і Нафтогаз, Кучма зазначив, що підтримує ідею співпраці в енергетичній галузі. Але він "категорично проти" об'єднання Газпрому та Нафтогазу, через їх різні вагові категорії.

Він також зазначив, що підтримує співпрацю в у авіаційній та морській галузях, включаючи виробництво атомних електростанцій та установки для збагачення урану.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Кучма каже, що ЧФ Росії не треба боятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути