четвер, 24 листопада 2011 17:16

Кучма хоче сховатися за депутатською недоторканністю - Фесенко

Кучма хоче сховатися за депутатською недоторканністю - Фесенко

Екс-президент Леонід Кучма хоче сховатися за депутатською недоторканністю від поновлених проти нього кримінальних справ.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Чутки про повернення Кучми у політику були і раніше. Думаю, що він хоче підстрахуватися депутатською недоторканністю в зв'язку з поновленням проти нього кримінальних справ. По-друге, він дивиться, яка сьогодні ситуація - непроста та суперечлива. Можливо, він вирішив, що треба повертатися і більш активно впливати на українську політику", - зазначив політолог.

Екс-президент має всі шанси бути обраним, говорить Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма може спробувати стати депутатом

"Обрання Леоніда Кучми цілком можливе. Гроші в нього є, людина відома. Напряму він вже навряд чи зможе впливати на українську політику - хіба що як неформальний авторитет. Він - людина, до якої прислухалися, яка впливала на багатьох людей раніше і до якої звертаються і зараз . Але прямого впливу, такого, як раніше, вже не буде. Не можна в одну ріку війти двічі. В цьому переконався свого часу Кравчук, і те саме, думаю, буде з Кучмою. І вік не той, і країна інша. Максимум, що можливе - це повернути депутатський мандат. Але після президента ставати депутатом - чесно кажучи, це заниження власного статусу", - підсумував експерт.

Нагадаємо, екс-президент Леонід Кучма заявив, що думає над поверненням у політику і, можливо, буде балотуватися до парламенту по мажоритарному округу.

Зараз ви читаєте новину «Кучма хоче сховатися за депутатською недоторканністю - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути