четвер, 17 листопада 2011 11:08

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Адвокати Кучми попросили скасувати кримінальну справу проти екс-президента

Адвокати Кучми попросили скасувати кримінальну справу проти екс-президента

Адвокати другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми Сергій Ульянов і Віктор Петруненко 16 листопада подали скаргу до Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи проти екс-президента у зв'язку з безпідставністю справи.

"На сьогоднішній день стало очевидним, що матеріали кримінальної справи містять беззаперечні докази невинності другого президента України в інкримінованому йому перевищенні влади, нібито пов'язаному із загибеллю Георгія Гонгадзе. Кучма не причетний до трагічних подій з Гонгадзе", - йдеться в прес-релізі адвокатів Кучми, поширеному в четвер.

За словами захисту, виходячи з того, що відсутність екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, на свідченнях якого основане кримінальне переслідування Кучми, унеможливлює судовий розгляд справи та винесення остаточного рішення по суті, адвокати рекомендували Кучмі скористатися конституційним правом і оскаржити в суді порушення справи.

У свою чергу, сам Кучма прокоментував свою скаргу: "Для мене, як для колишнього керівника держави та її громадянина - справа честі, щоб у цій брудній історії, яка завдає великої шкоди Україні, нарешті була знайдена правда. Особисто я точно знаю в цій історії лише одне: - Кучма не винен! І продовження підміни розслідування справи Гонгадзе так званою "справою Кучми" все далі відводить слідство з правильного шляху і віддаляє його від встановлення істини".

Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Леоніда Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе. Плівки Мельниченка визнані речовим доказом у справі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Кучми попросили скасувати кримінальну справу проти екс-президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути